Un nou accident feroviar. TIR lovit de tren în Prahova. În tren se aflau peste 50 de oameni

Un accident feroviar a avut loc, vineri seară, în judeţul Prahova, un tren de persoane în care se aflau 50 de pasageri lovind un camion.

01 apr. 2023, 11:37

Accident feroviar în Prahova. Un TIR încărcat cu lemne a fost lovit de un tren care circula pe relația Ploiești-Măneciu, vineri seară, în jurul orei 10.30. Accidentul s-a produs în localitatea Măgurele.

În tren se aflau 50 de pasageri, iar în urma impactului patru dintre ei au nevoie de îngrijiri medicale, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Ulterior, cele patru persoane au refuzat să fie transportate la spital.

Trenuri deraiate în Elveţia. Se pare că vântul de 140 km/oră a fost cauza accidentului
Una dintre remorci, care a fost lovită de garnitura feroviară, s-a răsturnat, fără a pierde încărcătura. În urma impactului, compartimentul motor al trenului a fost avariat.

Traficul feroviar a blocat în zonă, la fel şi cel rutier. Trenul îşi continuă deplasarea, astfel că traficul feroviar s-a reluat.

În urma impactului, remorca s-a răsturnat. Trenul și-a continuat deplasarea, după ce pasagerii au primit îngrijiri medicale.

Sistemul feroviar din România este în colaps. Directorul CFR Călători: „Dacă ar fi să scoatem mâine toate locomotivele fără reviziile mari, ar trebui să anulăm 80% din trenuri”