Un nou anunț imobiliar din Cluj ajunge viral. Ce pretenții are un proprietar de la chiriași

La capitolul imobiliar, orașul Cluj-Napoca nu iese în evidență doar prin prețurile mari la case, apartamente și chirii, ci și la pretențiile pe care le au unii proprietari. Unui chiriaș i s-a cerut să nu consume alcool în casă, să fie ordonată, iar dacă vin invitați care rămân peste noapte să plătească.

04 apr. 2023, 23:30
Un nou anunț imobiliar din Cluj ajunge viral. Ce pretenții are un proprietar de la chiriași

„Proprietar din Cluj, condiții aberante pentru chiriași! Îi zugrăvești apartamentul când te muți, plătești 350 de lei dacă inviți pe cineva la tine 3 zile”, a scris pe platforma reddit un user nemulțumit. Postarea este însoțită de o fotografie cu contractul.

Potrivit contractului, chiriașul este obligat să informeze proprietarul de fiecare dată când cineva rămâne peste noapte în apartament, scrie Greatnews.ro.

În document scrie că dacă chiriașul găzduiește pe cineva fără acordul proprietarului, acesta va trebui să-i plătească „pe loc” o sumă de 50 lei pentru prima zi, 100 de lei pentru a doua zi, iar pentru a treia zi suma de 200 de lei. Asta nu e tot, după a treia zi, în contract se menționează că chiriașul va trebui să elibereze camera imediat: „contractul va fi reziliat pe loc”.

În același timp, când chiriașul decide să se mute, indiferent de starea apartamentului, prin contract este obligat să restituie locatorului „spațiul închiriat proaspăt zugrăvit”.

Observăm că acest aspect este foarte important pentru proprietar fiindcă mai departe în contractul de închiriere se menționează: „Pentru încălcarea prevederilor contractului de către chiriaș, locatorul poate solicita unilateral rezilierea contractului, evacuarea imediată a chiriașului care va pierde garanția achitată de 1600 de lei, pe lângă care va plăti pe loc o sumă de 2500 lei pentru zugrăvirea/repararea spațiului închiriat, de asemenea, va achita pe loc contravaloarea obiectelor, materialelor, mobilierului, a stricăciunilor pe care le-a produs”.

Citește și: Cât te costă să renovezi un apartament cu 3 camere. Meseriașii cer sume din ce în ce mai mari