Un nou atac asupra oraşului Kobane

Organizaţia Statul Islamic (SI) a lansat luni seară o nouă ofensivă în oraşul kurd sirian Kobane, după ce a comis două atacuri sinucigaşe cu maşină capcană în nordul localităţii, a anunţat un ONG, citat de France Presse.

20 oct. 2014, 21:35
Un nou atac asupra oraşului Kobane

„Imediat după ce au comis două atacuri sinucigaşe, luptătorii jihadişti au lansat o ofensivă pe toate fronturile din oraş în direcţia zonelor care sunt în continuare sub control kurd”, a declarat directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), Rami Abdel Rahmane.

ONG-ul a precizat că în jurul orei 20.00 GMT aveau loc lupte violente în cel de-al treilea oraş ca mărime din Siria.

El nu a putut oferi un bilanţ al pierderilor omeneşti în urma atentatului.

Regiunea Kobane este de o lună scenă a unei vaste ofensive din partea SI care încearcă să o cucerească pentru a-şi asigura controlul neîntrerupt asupra unei vaste zone de la frontiera turco-siriană. Jihadiştii au pătruns în oraş pe 6 octombrie, dar în prezent controlează numai jumătate din acesta, potrivit OSDH.

Ei se confruntă cu o rezistenţă fermă din partea luptătorilor kurzi, cărora în ultimele 24 de ore li s-au paraşutat pentru prima dată arme, muniţie şi materiale medicale. Furnizate de autorităţile kurde din Irak, aceste echipamente au fost paraşutate de armata americană.

Forţele kurde sunt ajutate, de asemenea, de lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale antijihadiste care a efectuat, de la sfârşitul lunii septembrie, aproape 140 de raiduri contra poziţiilor deţinute de SI în oraşul Kobane şi în împrejurimi.