Un nou atac devastator al Rusiei, asupra Kievului. Rachetele de croazieră au lovit capitala Ucrainei, chiar în timpul vizitei unui important oficial chinez

Rusia a lansat un nou atac devastator asupra Ucrainei, folosind rachete de croazieră. Atacul a avut loc chiar în timpul vizitei unui important oficial chinez.

18 mai 2023, 11:47
Un nou atac devastator al Rusiei, asupra Kievului. Rachetele de croazieră au lovit capitala Ucrainei, chiar în timpul vizitei unui important oficial chinez

O serie de atacuri aeriene asupra Kievului – fără precedent prin puterea, intensitatea şi varietatea lor – continuă. Acesta este al nouălea atac aerian consecutiv asupra capitalei de la începutul lunii mai, informează France Presse.

De această dată,  rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice ruse dinspre regiunea Mării Caspice, iar drone de recunoaştere au survolat Kievul.

Citeşte şi Dezvăluirea momentului. Un grup de ţări UE, în frunte cu Polonia, negociază cu Zelenski pentru încetarea conflictului din Ucraina

Şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko, a declarat pe Telegram că un incendiu a izbucnit în spaţii nerezidenţiale în cartierul Desnianski, pe malul stâng al fluviului Nipru. Armata a raportat de asemenea atacuri cu „rachete de croazieră” în regiunea Vinniţa.

Citeşte şi Război în Ucraina. De ce se amână contraofensiva, secretul lui Zelenski dezvăluit de un consilier

Noile atacuri au avut loc chiar în timpul vizitei unui important oficial chinez, Li Hui, reprezentant special pentru afaceri eurasiatice şi fost ambasador la Moscova, pentru a discuta despre reglementarea politică a conflictului.

Periplul european european al delegatului chinez prevede vizite în Polonia, Franţa, Germania şi Rusia.