Un nou ATENTAT TERORIST în Franţa

Un nou atentat terorist în Franţa a putut fi dejucat la timp de către trupele speciale antiteroriste, informează presa franceză, vineri. Doi fraţi de origine egipteană au fost arestaţi de către forţele de securitate, în urma acestui incident.

18 mai 2018, 08:06

Cei doi fraţi terorişti, de origine egipteană, au fost arestaţi, a informat ministrul de Interne, Gerard Collomb, în timp ce canalul de televiziune France 2 a precizat că cei doi bărbaţi au fost reţinuţi la Paris, după ce şi-au transmis mesaje îngrijorătoare prin aplicaţia Telegram, fiind astfel identificaţi de către poliţişti.

„Sunt doi fraţi de origine egipteană care au pus la cale atentatul cu substanţe explozive, între care şi ricin, cu care au fabricat bombe artizanale”, a mai precizat ministrul de Interne francez pentru televiziunea BFMTV.

Acest incident survine după o săptîmână de la atacul unui jihadist, în inima Parisului, comis de un tânăr înarmat cu un cuţit cu care a omorât o persoană şi a rănit încă cinci persoane.

Forţele de securitate au mai descoperit şi „manuale” de fabricare a numeroase dispozitive artizanale explozive, toate pe bază de ricină – substanţă care este mult mai ieftină decât alte dispozitive explozive.