Un nou carnagiu cu oi, de această dată pe şosea. Cel puţin 30 de animale au fost ucise

Un accident teribil a avut loc joi seara în județul Satu Mare. Un șofer a intrat cu mașina în plin într-o turmă de oi, omorând, la un prim bilanț, circa 30 de oi.

05 dec. 2019, 21:01
Un nou carnagiu cu oi, de această dată pe şosea. Cel puţin 30 de animale au fost ucise

Accidentul s-a petrecut pe şoseaua dintre Turț și Băbești, într-o curbă. Încercând să evite pe cât posibil impactul cu turma, care se afla pe partea carosabilă, șoferul – un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Turț – s-a oprit cu mașina direct în șanțul de pe marginea drumului. Din fericire, şoferul nu a fost rănit în urma impactului.

Un tânăr se afla cu mașina într-o curbă, când a prins capătul unei turme. Vizibilitatea în acea zonă este foarte redusă. Alcoolemia a fost zero la șofer„, a spus un martor pentru PresaSM. Rămâne de văzut care este culpa ciobanului/ciobanilor, care se aflau cu turma pe partea carosabilă, respectiv dacă șoferul a condus respectând toate prevederile legale, date fiind condițiile de vizibilitate și carosabilul alunecos.

Un accident similar a avut loc în 14 septembrie 2017, atunci când, în jurul orei 21.30, un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din Bixad, în timp ce circula pe strada Ion Creangă din localitate, într-o intersecție nedirijată, a intrat într-o turmă de oi care traversa partea carosabilă, context în care au fost ucise 47 de oi.