Un nou caz cutremurător zguduie Poliţia. Un tânăr fotbalist a fost ucis „din greşeală” de oamenii legii

Un nou caz de abuz al poliţiei face înconjurul lumii, după ce tânărul Alexander Gomez, în vârstă de numai 16 ani, a fost împuşcat în cap, în noaptea de marţi spre miercuri, în statul american Oaxaca.

11 iun. 2020, 13:21
Un nou caz cutremurător zguduie Poliţia. Un tânăr fotbalist a fost ucis „din greşeală” de oamenii legii

Alexander Gomez a fost ucis „din întâmplare”, conform rapoartelor poliţiei mexicane, însă presa denunţă abuzurile oamenilor legii. De asemenea, reportaje cutremurătoare cu mama tânărului, Victoria Gomez, jelindu-se în faţa clinicii San Miguel, din Acatlan de Perez, au sensibilizat şi revoltat în acealşi timp opinia publică. „Fiul meu a avut un vis, dorea să fie jucător de fotbal profesionist. M-am dus cu el peste tot. Am mers cu el la antrenamente, la toate jocurile. Am luptat alături de el, pentru a depăși toate obstacolele! Și uite ce i-au făcut! Mi l-au luat, l-au ucis!” spune femeia, plângând în hohote şi smulgându-şi părul din cap.

Citeşte şi Intervenţie BRUTALĂ la Reşiţa. Un bărbat a fost imobilizat de poliţişti prin aceeaşi manevră prin care a fost ucis George Floyd

Marţi 9 iunie, în jurul orei locale 10.30, Alexander împreună cu alţi trei prieteni au mers cu bicicletele să cumpere suc, pe care urmau să-l bea acasă la Alexander, unde urmau să împartă o pizza. La întoarcere s-au întâlnit cu o patrulă a Poliţiei din Acatlan. „Martorii au spus că patrula i-a blocat drumul vărului meu, fără să se știe cauza. Vărul meu a reușit să evite patrula, dar a lovit cu roata de la bicicletă partea din spate a mașinii de poliţiei. Atunci, unul dintre poliţişti a tras şi l-a împuşcat în cap, omorându-l„, a declarat vărul victimei.

Raportul poliției, pe de altă parte, arartă că tinerii au încercat să ocolească blocajul rutier, iar ceea ce s-a întâmplat ulterior a fost un accident. Consiliul Local Acatlán, la rândul său, a insistat, într-o scurtă declarație publicată pe Facebook, că evenimentul a fost „un accident” și a menționat că polițiştii implicaţi au fost deja puşi la dispoziția procurorului general al statului Oaxaca, pentru a clarifica faptele.