Un nou caz de sclavie în România. Bătrân ţinut în grajd, bătut cu lanţuri şi obligat să cerşească

Un bătrân de 66 de ani a trecut prin chinuri groaznice în curtea unui cuplu din Sebeş. Bărbatul a fost sechestrat într-un grajd, bătut cu lanţui, infometat, ameninţat, obligat să muncească şi să cerşească. O femeie şi un bărbat au fost reţinuţi de poliţişti fiind acuzaţi de sclavie.  

04 apr. 2018, 14:12
Un nou caz de sclavie în România. Bătrân ţinut în grajd, bătut cu lanţuri şi obligat să cerşească

Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia sunt suspectaţi că au adăpostit, din vara anului trecut, la domiciliul lor din municipiul Sebeş, judeţul Alba, o persoană vătămată în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat şi ocazional la practicarea cerşetoriei, ţinând-o în stare de sclavie.

În urma cercetărilor a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul lui Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd, fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi ocazional să cerşească.

Victima era permanent supravegheată de către Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, Bumbu Silvia, pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri.

Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, ameninţată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopţii fiind închisă într-un grajd a cărui uşă era închisă cu lacăt. Totodată, cei doi îi ofereau victimei puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată.

De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerşească la diferite biserici din Tărtăria, Vinţu de Jos şi la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, unde a şi fost depistată de poliţişti, în timp ce cerşea.

Cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile.

Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată şi-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş, aceştia fiind interesaţi şi de obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Cu ocazia percheziţiei făcute de poliţişti, au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia, precum şi obiecte contondente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru agresarea victimei.

Marţi, procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia, pentru trafic de persoane, urmând ca cei doi să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precum şi jandarmi”, adaugă DIICOT.


loading...