Un nou caz de şpagă la BAC. Patru profesori au fost săltaţi de mascaţi, în Mehedinţi

Poliţiştii au efectuat luni o percheziţie în casa unui profesor din Drobeta Turnu Severin, unde au găsit sume mari de bani, existând suspiciunea că ele ar fi provenit de la elevi care au susţinut bacalaureatul. Potrivit România TV, profesorul Mihai Arbănaş a fost ridicat şi dus la audieri, împreună cu fiica sa, care este tot profesoară. De asemenea, au mai fost duşi la audieri directorul liceului unde a avut loc proba şi un profesor din comisia de bacalaureat.

08 iul. 2013, 16:55
Un nou caz de şpagă la BAC. Patru profesori au fost săltaţi de mascaţi, în Mehedinţi

Un nou caz de mită la sesiunea de Bacalaureat 2013 s-a consemnat în Drobeta Turnu Severin, unde patru persoane, între care patru profesori, au fost duse la audieri.

Potrivit România TV, totul s-a întâmplat după o descindere în casa unuia dintre profesori, Mihai Arbănaş, unde s-au găsit 15.000 de lei şi 2.500 de euro. Suspiciunile de mită au apărut datorită faptului că o parte din bani se găseau în pachete făcute din hârtie de caiet, fiecare astfel de pacheţel având câte 200 de lei.

De asemenea, în casa profesorului au mai fost găsite materiale de construcţie în valoare de 3.300 de lei, cumpărate chiar luni. Profesorul şi fiica sa au fost ridicaţi pentru audieri. De asemenea, directorul liceului unde a avut loc examenul a fost dus la audieri, precum şi un membru al comisiei de bacalaureat.

Surse din Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi spun că profesorul este pensionar, predând doar patru ore la Colegiul Pedagogic „Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin.

Citeşte şi ŞPAGA LA BAC. Elevi, filmaţi în timp ce strângeau banii pentru mituirea profesorilor VIDEO