Un nou caz de violenţă zguduie sistemul de învăţământ. Un profesor este acuzat că a bătut o elevă

Un cadru didactic de la o şcoală din Dolj este cercetat de poliţişti, fiind acuzat că a lovit o elevă de clasa a VI-a care, în timpul unei pauze, ar fi făcut gesturi obscene profesorilor aflaţi în cancelarie. Conducerea unităţii a început o anchetă şi precizează că profesorul este "agresiv verbal".

22 mart. 2013, 16:30
Un nou caz de violenţă zguduie sistemul de învăţământ. Un profesor este acuzat că a bătut o elevă

Părinţii unei fete din Dolj au depus plângere împotriva profesorului de limba română. Ei au reclamat faptul că fata lor a fost bătută vinerea trecută de cadrul didactic. Poliţiştii doljeni au declanşat o anchetă în acest caz.

Potrivit oamenilor legii, reacţia profesorului a fost, se pare, provocată de mai multe gesturi obscene pe care eleva de clasa a VI-a le-a făcut profesorilor aflaţi în cancelarie, în timpul unei pauze. Ulterior, fata a fost chemată să dea explicaţii, dar a continuat să le adreseze injurii profesorilor din cancelarie. În acel moment, profesorul de limba romană, Mitrică Biră, a lovit-o, de două ori, cu palma peste faţă pe fată.

„Poliţiştii postului Dioşti s-au autosesizat în momentul în care au aflat că eleva a fost bătută. Au luat legătura cu părinţii fetei, iar aceştia s-au hotărât să depună plângere împotriva cadrului didactic. În cauză a fost deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe”, a declarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Elevi BĂTUŢI şi UMILIŢI de colegi de şcoală. Vezi oraşele cu cele mai multe cazuri de violenţă VIDEO

Şi şcoala unde predă cadrul didactic a deschis o anchetă internă, conducerea unităţii de învăţământ susţinând că profesorul Mitrică Biră este „agresiv verbal”.

„Este un profesor care este agresiv verbal. De multe ori, se adresează agresiv atât elevilor, cât şi nouă, colegilor. Vom demara o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat Valentin Tuţuleasa, directorul şcolii din Dioşti.