Un nou caz Teo Peter. Soţia unui diplomat american a omorât un motociclist în Anglia

Soția unui diplomat american a provocat un grav accident rutier în Marea Britanie.

08 oct. 2019, 06:43
Un nou caz Teo Peter. Soţia unui diplomat american a omorât un motociclist în Anglia

Soţia diplomatului american, care avea calitatea de suspect după ce pe 27 august a condus pe banda greşită provocând moartea unui motociclist de 19 ani, Harry Dunn, sub protecție diplomatică, a părăsit teritoriul Marii Britanii, scrie dcnews.ro.

Citeşte şi Boris Johnson scapă de interdicţia unei legi care i-ar fi cerut amânarea Brexitului

Diplomații și familiile acestora au imunitate în statele unde activează.

Ambasada SUA la Londra a declarat că incidentul a implicat „o maşină condusă de soţia unui diplomat american acreditat în Marea Britanie”.

SUA au transmis condoleanțe victimei, dar au explicat într-un comunicat că ridicarea imunității este un caz rar.

Boris Johnson intervine

Scandalul a luat amploare iar premierul Boris Johnson a cerut Statelor Unite să revină asupra deciziei, acuzând folosirea imunității diplomatice în astfel de cazuri.

Într-un interviu, familia victimei s-a arătat stupefiată de faptul că soția diplomatului american a părăsit Marea Britanie. Părinții victimei au cerut să se facă dreptate, precizând că vor apela la instanță. Totuși, potrivit celor de la CBS, opțiunile acestora sunt foarte restrânse având în vedere că femeia beneficiază de imunitate diplomatică. În aceste condiții, părinții victimei fie pot pune presiune pe Guvernul Marii Britanii, fie pot da în judecată SUA.

Amintim că cele petrecute în Marea Britanie seamănă izbitor cu accidentul în care Teo Peter, basist și cofondator al formației Compact, și-a pierdut viața. Pe data de 3 decembrie 2004, la vârsta de doar 50 de ani, Teo Peter a decedat după ce taxiul în care se afla a fost lovit frontal în București de mașina condusă de un pușcaș marin american care se afla în stare de ebrietate.