Un nou caz „Turcu”: Un om de afaceri s-a sinucis cu puşca de vânătoare. Nu a lăsat bilet de adio

Un om de afaceri din comuna Vânători, Galați, și-a pus capăt zilelor joi dimineața.

31 aug. 2017, 15:15
Un nou caz „Turcu”: Un om de afaceri s-a sinucis cu puşca de vânătoare. Nu a lăsat bilet de adio

Aurel Grădinaru era unu dintre patronii firmei Jackpot și s-a sinucis împușcându-se cu arma din dotare. Acesta era vânător, iar conform poliției, arma cu care s-a împușcat o deținea legal.

Bărbatul și-a luat viața în livada locuinței sale, însă motivul care l-a îndemnat să recurgă la acest gest nu este cunoscut.

Vecinii bărbatului au povestit că în această dimineață au auzit o împușcătură și, la scurt timp, a sosit soția lui acasa, care l-a găsit într-o baltă de sânge.

„Am auzit o împușcătură, dar pentru că știam că Aurel Grădinaru are câini de vânătoare, m-am gândit că își antrenează câinii. La puțin timp când a venit soția lui am auzit-o țipând: Aurică ce mi-ai făcut? După aceea am aflat ce s-a întâmplat”, a declarat Vasile Luca, unul dintre vecinii acestuia.

Arma a fost găsită lângă bărbat

Imediat după ce Aurel Grădinaru a fost găsit căzut în curte, a fost solicitat ajutor medical. La faţa locului a ajuns un echipaj al ambulanţei, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru bărbatul de 53 de ani. „Echipajul nostru a găsit un bărbat care era cu faţa în jos, fără suflare. Avea o plagă în zona pieptului, iar, după ce au expus toracele, s-a observat că este o plagă prin împuşcare, probabil prin sinucidere, cu puşca găsită lângă pacient. Echipajul nostru nu a putut decât să constate decesul şi să anunţe organele în drept, pentru cercetări şi pentru stabilirea circumstanţelor decesului. Nu existau semne de violenţă sau de luptă. Pacientul era depresiv în ultima perioadă, din relatările celor din jur”, ne-a declarat doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

„A fost un accident”

La faţa locului au ajuns mai mulţi prieteni ai bărbatului, acesta fiind cunoscut în mediul de afaceri gălăţean, unii dintre ei susţinând că bărbatul era abătut în ultima perioadă. Familia lui Aurel Grădinaru susţine, însă, că acesta nu avea probleme şi că totul a fost doar un accident. „Nu a lăsat niciun bilet. A fost un accident”, ne-a spus, îndurerată, soţia lui Aurel Grădinaru.

Poliţiştii, din primele verificări, cred că este totuşi vorba despre o sinucidere. Ancheta va stabili însă care au fost circumstanţele ce au stat la baza acestei tragedii.

Aurel Grădinaru deţinea arma de vânătoare în mod legal.