Un nou centru de luptă împotriva traficului de imigranţi, inagurat de Europol

Europol, agenția europeană de poliție, a inaugurat luni, la sediul său din Haga, un nou centru de luptă împotriva traficului de migranți, în contextul eforturilor Uniunii Europene de a stăvili valul de migrație care a adus anul trecut pe continent peste un milion de persoane, relatează DPA.

22 feb. 2016, 15:49
Un nou centru de luptă împotriva traficului de imigranţi, inagurat de Europol

‘Cercetările Europol arată că, pentru 90% dintre migranții care ajung în Europa, călătoria este facilitată de o organizație infracțională’, a declarat directorul agenției, Rob Wainwright.

‘Centrul European împotriva Traficului de Migranți va juca un rol decisiv în sprijinirea proactivă a statelor membre (ale Uniunii Europene) pentru identificarea și dezmembrarea rețelelor de crimă organizată implicate în traficul de migranți’, a subliniat Robert Crepinko, directorul noului centru.

Acesta își propune să consolideze cooperarea și comunicarea între statele membre, agenții europene și organizații internaționale.

Din structura sa va face parte și o echipă de experți care lucrează pentru Europol din martie 2015 în combaterea traficului de persoane în Mediterana, transmite Agerpres.

Potrivit directorului agenției, câștigurile obținute de bandele de traficanți de pe urma crizei refugiaților anul trecut sunt estimate între 3 și 6 miliarde de euro. Tot conform datelor Europol, au fost identificați în jur de 12.000 de suspecți.