Un nou favorit în cursa pentru funcţia de comisar european din partea României

Publicat: Marţi, 16 Iulie 2019 23:12 // Actualizat: Marţi, 16 Iulie 2019 23:38 // Sursa: romaniatv.net

Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Aceasta urmează să negocieze cu statele membre numele şi portofoliile din viitoarea Comisie. Din partea României au fost vehiculate mai multe nume, însă surse politice precizează că în cursă există un nou favorit.

Mai exact, este vorba despre o favorită. Potrivit surselor politice, cele mai mari şanse le are în acest moment Luminiţa Odobescu, actual ambasador al României la Uniunea Europeană.  Aceasta se bucură de o imagine pozitivă, fiind apreciată atât de premierul Viorica Dăncilă, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Oficialilor români li s-ar fi transmis de la Bruxelles, potrivit surselor politice şi diplomatice, că desemnarea unei femei pentru funcţia de comisar european ar creşte şansele României la obţinerea unui portofoliu important.

Luminiţa Teodora Odobescu este reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană din 2015. Anterior a fost sonsilier de stat pentru afaceri europene și politică externă la Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta, secretar de stat MAE şi director în MAE.

Luminiţa Odobescu a fost apreciată şi de oficialii europeni pentru munca depusă în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE. Ambasadorul a fost prezent la ceremonia de încheiere a preşedinţiei, organizată la Ateneu, şi a luat cuvântul imediat după Viorica Dăncilă, în condiţiile în care miniştrii Teodor Meleşcanu şi George Ciamba au fost absenţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H