Un nou focar de pestă porcină în judeţul Constanţa, la o exploataţie cu 24 de porci

Publicat: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018 08:21 // Actualizat: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018 08:21 // Sursa: romaniatv.net

Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat în judeţul Constanţa, fiind afectată o exploataţie unde se află 24 de animale. Porcii respectivi urmează să fie sacrificaţi.

Foto: youtube.com

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, vineri, Comitetul Local de Combatere a Bolilor la Animale(CLCB) a fost convocat de către prefectul judeţului, ca urmarşte şi e a confirmării unui nou focar de pestă porcină africană, în zona localităţii Mircea Vodă, scrie news.ro.

Citeşte şi ANSVSA: 1.084 focare de pestă porcină africană. Despăgubiri de 189 milioane lei până în prezent

Exploataţia de 24 porcine este izolată şi, deşi la momentul actual nu implică riscuri de transmitere în zonă, consideră specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare, trebuie intervenit rapid pentru a fi evitată răspândirea virusului.

În cadrul şedinţei, prezidate de către prefectul judeţului, membrii CLCB au votat pentru sacrificarea animalelor, măsură care este acceptată şi de către proprietarul porcinelor.

"Cum porcii sunt înregistraţi în unitatea administrativ-teritorială Mircea Vodă, dar localizarea fizică a acestora este pe raza comunei Peştera, autorităţile celor două localităţi vor conlucra împreună cu specialiştii DSV, astfel încât operaţiunea de sacrificare şi îngropare a celor 24 de porci să se desfăşoare rapid şi fără urmări nedorite", a precizat sursa citată.

Acţiunea va fi demarată cel mai probabil în cursul zilei de vineri, de către o echipă comună formată din reprezentanţi ai DSV şi autorităţi publice locale.

În judeţul Constanţa până în prezent fuseseră confirmate 85 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 283 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 1.084 de focare, au anunţat joi seară, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). În total, au fost eliminaţi 360.647 de porci afectaţi de boală şi s-au acordat despăgubiri în valoare de peste 189 de milioane de lei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7769
RON
30 Jan
noapte 1 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H