Un nou focar de război! Israel a bombardat masiv obiective din Siria vineri dimineaţă

Israelul nu comentează în general atacurile din Siria, însă recunoaşte că a efectuat sute de lovituri aeriene de la începutul războiului din această ţară.

10 iun. 2022, 11:35

Aviaţia israeliană a lansat la primele ore ale zilei de vineri rachete care au lovit mai multe obiective din Siria,  la sud de Damasc, rănind cel puţin un civil şi provocând pagube materiale, transmite agenţia siriană de presă SANA, preluată de AFP.

Unele rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană siriană, adaugă sursa citată. Organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) afirmă că tirurile israeliene au fost îndreptate asupra unor depozite de armament ale grupării libaneze Hezbollah şi a unor forţe iraniene din apropierea aeroportului capitalei Siriei.

Putin anunţă că războiul din Ucraina poate dura peste 20 de ani. Anunț halucinant pentru întreaga lume
În 20 mai, potrivit OSDO, rachete israeliene sol-sol au ucis cel puţin trei ofiţeri sirieni în apropierea Damascului, reaminteşte AFP.

Israelul nu comentează în general atacurile din Siria, însă recunoaşte că a efectuat sute de lovituri aeriene de la începutul războiului din această ţară, în 2011.

Cât valorează viaţa unui rus pentru Putin. Preşedintele Rusiei dă bani pentru urmaşii celor care au murit în Ucraina şi în Siria
Guvernul israelian a afirmat de mai multe ori că nu va permite Iranului, considerat stat inamic, să îşi extindă influenţa până la frontierele Israelului.

Hezbollah, mişcare susţinută de Iran, sprijină militar regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul s-a soldat cu circa o jumătate de milion de morţi, a distrus infrastructuri şi a forţat strămutarea a milioane de oameni.