Un nou George Bush a fost ales în Texas

Un alt George Bush, George Prescott Bush, fiul unui frate al fostului preşedinte George W. Bush, a fost ales marţi în Texas în postul de 'comisar pentru terenuri', funcţie puţin cunoscută dar puternică, relatează AFP, citată de Agerpres.

05 nov. 2014, 07:14
Un nou George Bush a fost ales în Texas

George Prescott Bush, în vârstă de 38 de ani, a fost ales în acest post, cel mai vechi mandat eligibil din Texas, pentru patru ani.

Tânărul avocat din Fort Worth este, de asemenea, primul din dinastia Bush care câştigă un scrutin de la prima sa competiţie, remarcă presa americană.

George Prescott Bush este fiul fostului guvernator al Floridei, Jeb Bush, unul dintre posibilii pretendenţi republicani la Casa Albă în 2016.

Bunicul său, fostul preşedinte George H.W. Bush, a fost deputat de Texas, în timp ce unchiul său şi fostul preşedinte George W. Bush a fost guvernator al acestui stat.

Creat de republica Texas după revoluţia pentru obţinerea independenţei sale, în 1836, postul de ‘comisar pentru terenuri’ (‘land commissioner’) a existat dinaintea celui de guvernator.

Titularul postului gestionează în prezent miliarde de dolari în bunuri, investiţii şi drepturi miniere, notează AFP.