Un nou incendiu în Germania, la un adăpost antiaerian din Hamburg

Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un adăpost antiaerian din orașul Hamburg, în nordul Germaniei, la câteva zile după un accident asemănător, care s-a soldat cu peste 40 de răniți.

08 aug. 2015, 11:40
Un nou incendiu în Germania, la un adăpost antiaerian din Hamburg

Focul s-a declanșat într-un buncăr din Al Doilea Război Mondial situat în vestul acestor oraș portuar și unde se aflau 5,5 de tone de material pirotehnic.

‘Au fost foarte mari distrugeri’ în clădirea cu două etaje, după explozia din cursul nopții a unei părți din materialele explozibile, a indicat un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri pentru agenția de presă germană.

Citeşte şi EXPLOZIE la un adăpost antiaerian din Hamburg. Zeci de persoane au fost rănite

Pompierii au fost nevoiți să-și întrerupă eforturile de stingere a incendiului din cauza deflagrațiilor extinse, dar situația era sub control în cursul dimineții și nimeni nu a fost rănit, potrivit DPA.

Aproximativ 150 de persoane din casele situate în apropierea acestui adăpost au fost evacuate ca măsură de precauție.

Marți, un incendiu urmat de o explozie într-un alt buncăr din Hamburg, situat în mijlocul unui cartier de locuințe, s-a soldat cu 45 de răniți, între care și pompieri. Incendiul s-a declanșat din motive necunoscute într-un loc în care erau depozitate aproximativ 100 tone de uleiuri esențiale.