Un nou lockdown în Franţa, începând de vineri. Parisul şi alte regiuni, închise pentru patru săptămâni. Anunţul făcut de Guvernul francez

Autorităţile din Franţa sunt în alertă după ce reprezentanţii guvernului au anunţat de joi un nou lockdown de patru săptămâni, începând de vineri, pentru 16 departamente franceze.

18 mart. 2021, 21:44
Un nou lockdown în Franţa, începând de vineri. Parisul şi alte regiuni, închise pentru patru săptămâni. Anunţul făcut de Guvernul francez

Un nou lockdown în Franţa, începând de vineri. Printre acestea se numără şi capitala Paris şi regiunea sa. Decizia a fost luată din cauza extinderii pandemiei de COVID-19 în ţară şi al cărei bilanţ se apropie de 100.000 de morţi, relatează AFP.

Un nou lockdown în Franţa, începând de vineri. Parisul şi alte regiuni, închise pentru patru săptămâni. Anunţul făcut de Guvernul francez

„Noi măsuri masive de combatere masivă a epidemiei vor fi aplicate începând de vineri, la miezul nopţii, pentru patru săptămâni”, a declarat premierul Jean Castex, într-o conferinţă de presă, precizând totuşi că şcolile vor rămâne deschise.

Totodată, Bulgaria va închide şcolile, centrele comerciale şi restaurantele până la sfârşitul lunii martie din cauza creşterii semnificative a infecţiilor cu COVID-19. Anunţul a fost făcut joi de ministrul bulgar al Sănătăţii.

Bulgaria intră în carantină naţională din cauza COVID-19, în condiţiile în care organizează alegeri naţionale pe 4 aprilie. Autorităţile de la Sofia au raportat o creştere cu 40% a numărului de infecţii cu noul coronavirus în ultima săptămână.

Joi au fost raportate nu mai puţin de 4.201 de cazuri noi de COVID-19. 7.804 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost internate în spitale, în vreme ce 609 dintre acestea sunt în stare gravă, relatează The Guardian.

Totodată, Guvernul bulgar a închis grădiniţele, teatrele, cinematografele şi sălile de sport. În aceste condiţii, şi evenimentele private au fost interzise.

„Numărul infecţiilor este în creştere, la fel şi numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19, ceea ce ne-a determinat să impunem restricţii la nivel naţional de luni timp de 10 zile”, a declarat ministrului bulgar al Sănătăţii, Kostadin Angelov.

De asemenea, mallurile, restaurantele, şcolile, grădiniţele, gimnaziile şi toate locurile culturale din Sofia şi din regiunea capitalei bulgare urmează să fie închise, ”cu o siguranţă de 99%”, anunţă şeful Inspectoratului regional de sănătate Dancio Pencev.

Aceste măsuri de carantinare a capitalei Bulgariei, Sofia, urmează să fie propuse Grupului de lucru de la Sofia, în urma unei reuniuni la Ministerul bulgar al Sănătăţii. În cazul în care sunt adoptate, aceste noi măsuri urmează să intre în vigoare începând de vinerea viitoare.

Pencev a anunţat că aproape toate paturile din spitalele mari din Sofia sunt ocupate şi că presiunea cea mai mare vizează unităţi de terapie intensivă.

Citeşte şi: Pandemie coronavirus: Cehia, record de contagieri. Număr record de spitalizări în Bulgaria şi Ungaria