Un nou medicament pentru scleroză multiplă, aprobat în Uniunea Europeană

Publicat: Luni, 15 Ianuarie 2018 12:18 // Actualizat: Luni, 15 Ianuarie 2018 12:18 // Sursa: romaniatv.net

Roche a anunţat că prin decizia Comisiei Europene, s- a acordat autorizaţia de punere în piată pentru un nou medicament destinat tratamentului pacienţilor adulti cu forme recurente de scleroză multiplă, cu boală activă definită prin caracteristici clinice sau imagistice, şi pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu scleroză multiplă primar progresivă (SMPP), incipientă, în ceea ce priveşte durata bolii şi nivelul de dizabilitate şi cu caracteristici imagistice ale activităţii inflamatorii.

Documente atasate:

Scleroza multiplă (MS) afectează circa 700.000 de persoane în Europa, dintre care aproximativ 96.000 suferă de forma primar progesivă de scleroză multiplă, una dintre formele care provoacă invalidități majore 1,2. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu MS suferă de forma recurentă (RMS) sau primar progresivă (PPMS) la momentul diagnosticării.

Citeşte aici despre: Scleroza multiplă ( SM) este o boală a sistemului nervos central (SNC), ce include creierul, măduva spinării și nervii optici. Este o singură boală, însă evoluția acesteia și simptomele variază de la o persoană la alta.

"Aprobarea primită din partea Comisiei Europene pentru acest medicament este o veste foarte bună. Acest medicament are potențialul de a fi un punct de cotitură în abordarea şi tratamentul sclerozei multiple", a afirmat Gavin Giovannoni, Profesor de Neurologie la Barts și London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University din Londra.

"Până la acest medicament, persoanele care sufereau de scleroză multiplă primar-progresivă (PPMS), care adesea erau nevoiți să se deplaseze cu ajutorul unui baston sau scaun cu rotile, să renunțe la locul de muncă și să necesite îngrijire specială, nu dispuneau de tratamente aprobate care să încetinească progresia bolii. Persoanele cu formă recurent-remisivă de scleroză multiplă (RMS) adeseori erau nevoiți să aleagă între siguranță și eficacitate crescută a tratamentului. Acest medicament se administrează o dată la şase luni, fără a fi nevoie de monitorizare constantă, ceea ce, sperăm noi, va ajuta oamenii să îşi trăiască viaţa fără a se gândi zilnic la tratament".

Acest medicament a fost aprobat pentru tratament în ţări din America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Europa de Est precum şi Australia şi Elveţia.

Peste 30.000 de oameni au fost trataţi cu acest produs până în prezent.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
medicament pentru scleroză multiplă scleroză simptome scleroza
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mai 12:32
Răspunde | Votează email 0 email
Gheorghe Giurgiu
Deniplant ofera gratuit persoanelor cu scleroza multipla, remediile naturale Imuniplant si Neuropolen ce s-au dovedit a fi eficiente in afectiuni autoimune, metabolice si neurologice. Cei interesati pot apela la 0744827881 sau [email protected]
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H