Un nou mod de calcul al facturilor la curent electric, propus de PSD – surse. Întâlnire a Coaliţiei la Guvern

Liderii Coalitiei se întâlnesc miercuri la Guvern. Va fi o întâlnire în trei între premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD Marcel Ciolacu şi şeful UDMR Kelemen Hunor. Se asteaptă o decizie finală în privinta facturilor şi pieţei de energie, după toate tensiunile din ultimele zile.

02 nov. 2022, 16:07
Un nou mod de calcul al facturilor la curent electric, propus de PSD – surse. Întâlnire a Coaliţiei la Guvern

Coaliţia de guvernare vrea să modifice modul de calcul al facturilor la energie electrică. PSD vrea să reseteze regulile de calculare a tarifelor şi facturilor pentru români.

Potrivit unor surse România TV, PSD vrea reglementarea preţurilor la curent electric. Social-democraţii vor limită maximă de 1.3 lei/kWh. Acest preţ maxim s-ar aplica românilor cu un consum lunar de peste 255 kWh.

Citeşte şi: Coşul minim de consum pentru o persoană singură este 3250 de lei. 85% din contractele de muncă sunt sub această valoare

PSD mai propune şi tariful de 68 bani/kWh pentru consum de maximum 100 kWh lunar, respectiv 80 bani/kwh pentru consum între 100-255 kwh lunar.

Social-democraţii mai propun şi tariful de 1 leu/kWh pentru IMM-uri, farmacii, industrie alimentară, respectiv 1,3 lei/kwh pentru industria mare, anunţă România TV.

Citeşte şi: Facturi uriaşe după ce Guvernul a amânat ordonanţa pe energie. Furnizorul cu cel mai ieftin curent sistează facturarea!