Un nou model de distanţare în şcoli stârneşte indignarea. Elevii sunt ţinuţi în cercuri, nu sunt lăsaţi la toaletă şi nu sunt îngrijiţi

Se înmulţesc  cazurile în care decizile conducerilor unor şcoli de a impune distanţarea socială pentru copii atrag mai degrabă mânia, decât recunoştinţa opiniei publice. 

18 mai 2020, 07:35

O școală primară din Marea Britanie le recomandă copiilor să stea, fiecare, în cercuri special concepute pentru ei, atunci când sunt pe terenul de joacă și să-și curețe singuri rănile în cazul în care vor cădea ţi îşi vor juli coatele sau genunchii.

Holywell Village First School, din Northumberland, este şcoala care şi-a atras sute de critici, după ce a postat anunţul online, ca măsură informativă pentru redeschiderea şcolii, prevăzută pentru 1 iunie.

Citeşte şi STUDIU Fără distanţare socială, numărul cazurilor de COVID 19 ar fi crescut de 35 de ori

O postare ștersă acum pe pagina de Facebook a școlii, însă văzută la timp de Metro.co.uk, spunea că elevilor li se vor atribui cercuri unde vor trebui să stea, când vor ieși afară pe locul de joacă. Instrucțiunile erau însoțite de imagini ilustrative care să arate cum se va desfălura activitatea micuţilor în recreaţii, cu cercuri așezate pe sol, marcate cu un X în mijloc.

Postul mai releva că elevilor li se vor aloca intervale de timp specifice pentru a merge la baie și nu li se va permite să părăsească sala de clasă în afara orelor de toaletă prestabilite. De asemenea, copiilor li se cerea să îşi cureţe singuri rănile în caz de accidente. „Dacă nu este posibil ca copilul să-şi curețe singur rana în caz de accident, părintele va fi chemat să îl ia de la şcoală, astfel încât să poată face acest lucru acasă„, mai scria conducerea şcolii.

Cum era de aşteptat, postarea a atras mii de comentarii critice în timp record, astfel că ea a fost şterasă. 

Exemplu de cum ar fi dorit conducerea şcolii să se joace copiii: