Dacia a dat nouă lovitură pe piaţa internaţională. Renault a anunţat ce se întâmplă cu Dacia Spring

Primul model electric de la Dacia, modelul Spring, s-a vândut excelent, motiv pentru care francezii de la Renault pregătesc un "upgrade". 

09 iul. 2023, 11:07
Dacia a dat nouă lovitură pe piaţa internaţională. Renault a anunţat ce se întâmplă cu Dacia Spring

Dacia Spring va fi „relansată”. Renault pregătește un nou model electric, mai avansat. De asemenea, pentru că mașina a fost primită excelent în Europa, francezii au confirmat livrările și în Marea Britanie.

Potrivit primelor informații, noul model Dacia Spring va avea o autonomie de 228 de kilometri, la un motor electric de 44 CP. Până în prezent nu au fost distribuite imagini cu noul model, dar cel mai probabil, designul simplu va fi păstrat.

Prețul noului model ar urma să plece de la 23.000 de euro.

Anunț mare de la șeful Dacia

Luca de Meo, șeful Grupului Renault a anunțat deja că pentru 2024, Grupul Renault are în plan să lanseze șase noi mașini complet electrice. Este vorba de o „renaștere” a modelului Renault 5, un nou Renault 4, o mașină electrică Renault a cărei nume este necunoscut momentan, o versiune alpină a Renault 5, o dubiță și ceea ce De Meo Meo a numit „un succesor” al primului model de Dacia Spring lansat în 2021.

Modelul Spring de la Dacia este a treia mașină electrică cel mai bine vândută din Europa. A primit și o validare, o stea EuroNCAP anul trecut, care i-a crescut atractivitatea.

Care vor fi dotările noului model Dacia Spring

Șeful de la Dacia a confirmat că noul model mult așteptat se va baza pe aceleași baze ca și noul Renault 5. Platforma CMF-AEV a Grupului a fost concepută special pentru mașinile electrice mici și va oferi, de asemenea, elementele de bază ale următoarei generații, toate electric Micra care urmează să fie lansat cam în același timp.

O versiune cu volan pe dreapta a noului model foarte accesibil la preț este cu siguranță luată în considerare, dar va trebui să se potrivească modelului de afaceri al Grupului din Marea Britanie pentru a preveni ca Spring, Renault 5 și Nisan Micra să concureze direct unul împotriva celuilalt.

„Marea Britanie este o piață importantă pentru noi, așa că suntem încântați să ne consolidăm gama cu Dacia Spring. Având în vedere că vânzările din Marea Britanie cresc de la an la an și mulți cumpărători britanici de mașini au un apetit recunoscut pentru marcă, acum este momentul potrivit pentru a introduce un vehicul pur electric.

Spring a democratizat deținerea de vehicule electrice în Europa, oferind oamenilor șansa de a se bucura de un condus durabil fără majorarea de preț adesea asociată. Sunt încrezător că Spring va fi la fel de populară în Marea Britanie, așa cum s-a dovedit în restul Europei”, a declarat Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia responsabil de Vânzări, Marketing și Operațiuni, potrivit Profit.ro.