Un nou parc va fi construit în Sectorul 6 prin zona în care Nicuşor Dan vrea trenul metropolitan

Un nou parc va fi construit în Sectorul 6, pe un teren aflat în paragină de pe strada Liniei, între Cora Lujerului şi Plaza Romania. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică de Primăria Sectorului 6.

05 iul. 2021, 18:18
Un nou parc va fi construit în Sectorul 6 prin zona în care Nicuşor Dan vrea trenul metropolitan

Un nou parc va fi construit în Sectorul 6. Acesta va avea pe lângă dotările tradiţionale, restaurante cu terase, skate parc, pistă pentru biciclişti, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii şi spaţii pentru adolescenţi.

De asemenea, calea ferată care trece prin zonă va fi acoperită cu lemn şi se va transforma în alee. Într-un tunel aflat în paragină, Primăria ar putea amenaja o salină, conform Mediafax.

Pentru ca noul parc să fie construit, Primăria Sectorului 6 va închide o stradă şi va realiza o nouă arteră.

„Am făcut un studiu de trafic și putem închide artera care duce traficul dinspre bd. Timișoara spre Lujerului, vom face o arteră cu două benzi paralele cu Str. Liniei și se va intra în rond pe partea stângă cum ne uităm la hartă, pe lângă benzinărie.

Pun acum în dezbatere publică acest proiect. Deci avem așa: studiul de trafic care ne spune că este OK, studiul de fezabilitate (pe care îl publicăm peste 7 zile – mai bibilim ceva la el, explorăm ideea de a organiza o salină artificială în tunelul din nordul viitorului parc).

La fiecare fotografie voi veni cu câte o explicație, așa că dați click pe fiecare poză. Să curgă discuțiile, avem o săptămână ca sa mai modificăm, dacă este cazul, ceva esential la studiul de fezabilitate, dacă sunt argumente super-pertinente”, a scris primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Primarul Ciprian Ciucu anunţă parcare supraetajată în cartierul Militari

Dacă acest proiect se va concretiza, Primăria Sectorului 6 ar putea da peste cap planurile lui Nicuşor Dan care vrea să construiască un tren metropolitan pe linia de calea ferată aflată în conservare pe strada Liniei.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Am parcurs traseul viitorului tren metropolitan din București pentru că tu probabil nu o să o poţi face niciodată! De ce proiectul de suflet al lui Nicușor Dan e deocamdată o „fantazie urbană”?! Maidan, blocuri şi intersecţii aglomerate pe tot traseul dorit de Primărie