UN NOU PARTID ar putea să apară pe scena politică. Rolul lui Traian Băsescu la alegeri

Deputatul Daniel Fenechiu a anunţat că va demara strângerea de semnături pentru înființarea unui nou partid de centru-dreapta. Formațiunea se va numi Partidul Național Democrat.

19 ian. 2015, 14:59
UN NOU PARTID ar putea să apară pe scena politică. Rolul lui Traian Băsescu la alegeri

Proiectul preia cumva denumirea formaţiunii conduse ani de-a rândul de Traian Băsescu, PD. Întrebat cum a optat pentru această denumire, în condiţiile în care a mai existat un PD, Fenechiu a spus că acesta a fost rezultatul la care s-a ajuns în urma unor focus grupuri, scrie evz.ro.

Deputatul mizează, deocamdată, pe sprijinul a peste 10 parlamentari. „Nu vreau să dau nume până când nu este totul bătut în cuie. Vom avea discuţii luni, marţi şi cu alţi colegi interesaţi, există un dialog şi cu oameni din zona de centru-dreapta, din afara PPDD. Nu am dorit să fac un partid al parlamentarilor așa că m-am axat mai mult pe construirea unei structuri în teritoriu. Am, la nivel național, o întreagă rețea, cu 2-3 oameni în fiecare comună, iar în unele localități am chiar 10″, a afirmat Fenechiu.

Fenechiu a spus că, de principiu, îşi doreşte ca PND să participe pe liste proprii la alegerile locale, urmând ca, în funcţie de rezultatul obţinut, să ia în calcul formarea unor alianţe. „Există pe zona de centru-dreapta mai multe partide care s-ar putea să aibă probleme și să decidă să meargă împreună în alegerile parlamentare, PNȚCD, PMP. Contează cum vor evolua acestea, contează și ce rol va juca fostul președinte„, a spus Fenechiu.

Daniel Fenechiu și-a dat demisia din PP-DD în septembrie 2014, denunțând „cârdășia” cu PSD.