Un nou protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Oamenii denunţă ritmul lent al lucrărilor din zonă

Un nou protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea şi localităţile învecinate - Domneşti şi Bragadiru - va avea loc sâmbătă, aceştia fiind nemulţumiţi de ritmul "foarte lent" al lucrărilor pentru lărgirea străzii şi pentru Pasajul Domneşti.

26 oct. 2019, 07:42
Un nou protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Oamenii denunţă ritmul lent al lucrărilor din zonă

„Nemulţumiţi de ritmul foarte lent al lucrărilor pentru lărgirea Prelungirii Ghencea şi pentru Pasajul Domneşti, locuitorii zonei organizează cel de-al doisprezecelea protest din ultimii 6 ani şi solicită autorităţilor contractele de execuţie, graficele de lucrări şi de plăţi pe toată perioada de derulare a proiectelor”, se arată într-un comunicat al Iniţiativei Prelungirea Ghencea.

Protestul va începe în zona Ansamblului Rezidenţial Primăvara, cu deplasare pe carosabil până la centura Capitalei, traversarea acesteia şi retur la Cartierul Latin, potrivit Agerpres

„Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi proiectul de lărgire al Prelungirii Ghencea este început ‘pe hârtie’ de peste 13 ani, lucrările în zonă, demarate abia anul acesta, constă doar în exproprieri şi demolări pe un sfert din totalul proiectului, iar Primăria Capitalei refuză să furnizeze cetăţenilor copia contractului de execuţie, precum şi graficul de lucrări şi de plăţi. Cât despre Pasajul Domneşti, în prezent, la 2 ani de la semnarea contractului de execuţie, au început lucrările efective, dar şi acestea se desfăşoară sporadic, cu pauze de zile întregi şi cu lipsa comunicării periodice de informaţii despre stadiul lucrărilor, deşi acestea sunt solicitate permanent de cetăţeni şi prin cereri de acces la informaţii publice”, relevă sursa citată.

De asemenea, prin această acţiune publică cetăţenii vor să atragă atenţia Primăriei Capitalei, precum şi Poliţiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent în care se circulă de 13 ani în această zonă dintre str. Valea Oltului şi Şoseaua de Centură, zonă în care sunt autorizate în continuare ansambluri rezidenţiale de blocuri şi case, se arată în comunicat, informează Agerpres.

„Trotuarele provizorii înguste realizate acum 2 ani de Primăria Capitalei se opresc la jumătatea străzii, sunt obstrucţionate de stâlpii indicatoarelor de circulaţie, iar lipsa benzilor unice dedicate STB duce frecvent la blocarea în trafic a autobuzelor. La orele de vârf, oamenii ajung să parcurgă o bucată de 5 km în aproape 1 oră, cu autobuzul sau cu maşină proprie. Mersul cu bicicleta este un sport extrem, având în vedere circulaţia intensă la orice oră a TIR-urilor şi camioanelor. Ca ultimă soluţie pentru urgentarea lucrărilor, cetăţenii intenţionează să acţioneze în instanţă autorităţile publice locale pentru nerespectarea atribuţiilor legate de dezvoltarea urbanistică echilibrată, în sensul corelării autorizării construcţiilor cu infrastructura de transport existentă”, mai arată sursa citată.

Protestul este organizat de Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea şi Grupul civic Iniţiativa Domneşti.