Un nou protest la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii, programat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală

Un nou protest antiguvernamental la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii este anunţat pe Facebook, pentru sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală. Anunţul are loc în contextul în care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

15 feb. 2017, 16:51
Un nou protest la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii, programat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală

Protestul de sâmbătă, din Piaţa Victoriei, este programat să înceapă la ora 11.00 şi se va încheia în jurul orei 16.00.

„Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest! Ne vedem în Piaţa Victoriei începând cu ora 11:00. P.S.Se aude că șpaga e o bomboană de copil”, potrivit mesajului postat, miercuri, pe pagina evenimentului.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei (ANPDCA) a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

„Reafirmând deplina recunoaştere pentru libertatea de exprimare, ca drept fundamental, garantat oricărui cetăţean de Constituţia României, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie reaminteşte doar că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care şi le asumă adulţii, fie ei şi părinţi, prin participarea la acţiunile ce le întreprind în exercitarea acestui drept”, arată reprezentanţii ANPDCA.

Preşedintele ANPDCA, Gabriela Coman, a declarat, miercuri, la Europa FM, că dacă va fi vorba despre sesizări punctuale, atunci Autoritatea pentru Protecţia Copilului le va trimite Poliţiei.

Una dintre sesizări se referă la preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, care a fost reclamat la Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului de către Alexandru Bajdechi, preşedintele Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

În 4 februarie, aproape 2.000 de părinţi cu copii au protestat în Piaţa Victoriei. Ei au jucat şotronul, au desenat şi au scris pe asfalt „Nu eliberaţi hoţii!”.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Muncii: Protestatarii ar trebui să ştie că legea le interzice să îşi ia copiii la mitinguri