Un nou Protocol moldo-român de colaborare în domeniul educaţiei

Ministerul Educației din Republica Moldova și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România urmează să înceapă negocieri în vederea semnării unui nou Protocol de colaborare pentru următorii trei ani, a relatat miercuri portalul IPN, citând o decizie aprobată de guvernul de la Chișinău.

31 mart. 2016, 05:36
Un nou Protocol moldo-român de colaborare în domeniul educaţiei

Protocolul prevede continuarea relațiilor de colaborare dintre părți, stabilirea unor norme juridice în domeniu, formarea continuă a cadrelor didactice și realizarea comună a proiectelor educaționale și științifice.

De asemenea, documentul stipulează oferirea anuală de către guvernul României a burselor pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi care își fac studiile în Republica Moldova. Anterior, bursele erau oferite doar acelor elevi și studenți moldoveni care își făceau studiile pe teritoriul României.

Potrivir Agerpres, în mod special, cele două ministere vor colabora în domeniul modernizării sistemelor educaționale naționale și vor organiza vizite de studii pentru dezvoltarea abilităților profesionale ale cadrelor din domeniul educației.

Un obiectiv stabilit vizează sporirea prestației Republicii Moldova în domeniul științei și educației, dar și promovarea obiectivelor de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.