Un nou regulament de publicitate în Bucureşti: "Lucrăm la 3 proiecte care vor schimba faţa Capitalei"

Publicat: Marţi, 21 Februarie 2017 10:16 // Actualizat: Marţi, 21 Februarie 2017 10:18 // Sursa: romaniatv.net

Primarul general, Gabriela Firea, a participat la prima întâlnire de lucru organizată de municipalitate având ca subiect noul regulament de publicitate al Capitalei. La sedinţă au mai participat viceprimarul Capitalei, Tomniţa Florescu, reprezentanţi ai Direcţiei de Poliţie Locală şi Control, specialişti de la direcţiile Patrimoniu şi Urbanism, precum şi operatorii de publicitate outdoor din Bucureşti.

"În acest moment lucrăm intens la trei proiecte extrem de importante: Planul Urbanistic General – pe care sperăm să-l finalizăm în cel mai scurt timp, este un proiect pe care l-am găsit blocat și, după mai multe întâlniri succesive, am determinat o accelerare a ritmului de lucru. Ne dorim ca acest proiect, strategic pentru Capitală, să fie finalizat și aprobat de Consiliul General cât mai curând, pentru că va genera o schimbare vizibilă în bine a aspectului Capitalei. Un alt document extrem de important este Legea Capitalei, care include conceptul de zonă metropolitană. Trebuie să ținem cont de realitățile dezvoltării urbane și să adaptăm infrastructura la acestea. O altă provocare o reprezintă punerea în aplicare a Legii Calității în Arhitectură, cunoscută și ca Legea Fațadelor. Sunt interesata să aliniem Capitala și din acest punct de vedere la cerințele Uniunii Europene, pentru că ne dorim cu toții ca Bucureștiul să respecte standardele oricărei capitale europene", a declarat primarul general Gabriela Firea. 

Regulamentul de publicitate al Capitalei, pe ultima suta de metri.
Referitor la Regulamentul local pentru autorizarea, construirea si amplasarea mijloacelor de publicitate, Primarul General, Gabriela Firea a explicat ca e vorba de un document finalizat care se afla in faza de consultare si care trebuie aplicat cat mai rapid: "Suntem in mare intarziere. Imediat dupa aparitie, Legea 158/2013 trebuia sa fie urmata de un regulament local, asa cum au realizat toate municipiile si orasele. La noi nu s-a intamplat acest lucru, fiind vorba de un vid legislativ".

În momentul de față, grupul de lucru pentru întocmirea documentului a fost alcătuit, iar primul draft al Regulamentului a intrat în faza de consultare cu operatorii economici din domeniu, o primă întâlnire în acest sens fiind cea de azi, în care s-a stabilit ca în perioada imediat următoare companiile interesate să transmită amendamente articulate, fundamentate juridic.

Forma finală a documentului, care va rezulta din acestă consultare va fi supusă dezbaterii publice și ulterior votului Consiliului General al Capitalei.

În final, Primarul General, Gabriela Firea, si-a exprimat sprijinul față de operatorii care ar dori să propună schimbări și în Legea 185/2013: "Primarul General are posibilitatea de a amenda legi care privesc Capitala și în acest sens pot avea susținere în Parlament, de la colegii mei, care însă trebuie să înțeleagă de ce această lege ar trebui modificată. Dar pentru asta am nevoie de argumente, și aștept propuneri concrete în acest sens".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H