Un nou scandal de pedofilie zguduie lumea. Miliardarul acuzat de viol şi care a pus la punct o reţea de prostituţie cu minore

Nici nu se încheie bine un scandal sexual că un altul mai amenințător se apare la orizont. Ca de obicei în centru se află unul dintre puternicii zilei, în acest caz fiind vorba despre Peter Nygard, un miliardar canadian, magnat în industria modei.

25 feb. 2020, 11:32
Un nou scandal de pedofilie zguduie lumea. Miliardarul acuzat de viol şi care a pus la punct o reţea de prostituţie cu minore

Scandalul este cu atât mai uriaş cu cât în el apare implicat şi Prinţul Andrew, fratele Prinţului Charles şi fiul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Prinţul Andrew este descris ca fiind un priten al lui Peter Nygard, iar Daily Mail a intrat în posesia unor fotografii compromiţăroare făcute în Bahamas, în 2007, la conacul lui Nygard. Acum în vârrstă de 78 de ani, mogulul canadian al modei este acuzat de agresiune sexuală şi viol asupra a mai mult de zece adolescente, fapte care s-ar fi petrecut pe proprietatea Nygard Cay. Într-adevăr, în imaginile Daily Mail nu apare nicio figură publică în afară de cea a lui Nygard, care este înconjurat de fete aproape dezbrăcate, aflate la graniţa majoratului.

Despre Prinţul Andrew se scrie că ar fi stat în anii 2000 la Nygard Cay, împreună cu fosta sa soţie, Sarah Ferguson, şi fiicele Beatrice şi Eugenie. Peter Nygard, care este proprietarul imperiului de modă Nygard International, are o avere estimată la un miliard de dolari, iar pe lista invitaţilor săi la conacul din Bahamas se află şi alte nume grele, precum Oprah Winfrey sau fostul preşedinte american George H.W. Bush. Niciuna dintre celebrităţile participante la petrecerile sale nu a fost însă acuzată până acum de agresiuni sexuale.

În schimb, Peter Nygard este acuzat de viol de cel puţin zece fete, fiind vorba de fapt de o adevărată reţea de prostituţie pe care Nygard a pus-o la punct. Nouă dintre victimele care au depus plângere sunt din Bahamas, iar una dintre SUA. Ca vârstă, trei dintre ele aveau la momentul respectiv 14 ani, altele trei aveau 15 ani. Faptele pentru care este acuzat Nygard s-ar fi petrecut între 2008 şi 2015. Avocaţii acestora au dezvăluit deja amănunte, şiu anume că Nygard le oferea victimelor sale 5.000 de dolari înainte de viol, iar apoi le dădea încă 10.000 de dolari, dacă acestea defecau în gura lui. Alte plângeri care îl vizează pe magnat sunt legate de pornografia infantilă.