Un nou scandal în Parlament, pe tema măştilor. Deputatul PSD Daniel Ghiţă acuză USR PLUS de dictatură

În Camera Deputaţilor este scandal după scandal. Se pare că politicienii s-au luat din nou la harţă, tot din cauza măştilor de protecţie.

13 apr. 2021, 16:57
Un nou scandal în Parlament, pe tema măştilor. Deputatul PSD Daniel Ghiţă acuză USR PLUS de dictatură

Un nou scandal în Parlament, pe tema măştilor. Deputații din plenul Camerei care nu purtau corespunzător masca au fost rugați să părăsească sala.

Un nou scandal în Parlament, pe tema măştilor. Deputatul PSD Daniel Ghiţă acuză USR PLUS de dictatură

Măsura a fost luată după ce Cristina Prună, președintele ședinței, le-a atras atenția în repetate rânduri. Vizați au fost deputații PSD Dumitru Coarnă și Daniel Ghiță, dar și un deputat AUR, Florin Pușcașu. Nu este, însă, prima dată când aceștia sunt surprinși fără mască în Parlament, deși purtarea acesteia este obligatorie.

„Mă văd nevoită să atrag atenția domnilor deputați Lucian Florin Puşcaşu, Daniel Ghiță și Dumitru Coarnă să poarte masca corespunzător. V-am spus-o și data trecută și v-am rugat insistent ca în plenul Camerei să avem un comportament demn și cu respect față de ceilalți colegi. Aş vrea să vă conformaţi, dacă nu, să părăsiţi sala de plen.”, a spus Cristina Prună.

„Eu am această adeverinţă medicală, am toate documentele medicale necesare. O port de multe ori din respect, dar în momentul în care mă sufoc la propriu trebuie să iau aer că altfel nu mai pot să rămân în sală. Este lege în sensul ăsta.”, a răspuns Dumitru Coarnă, PSD.

„Nu mai daţi exemple numai de la PSD. Domnul Bulai data trecută nu a purtat mască. Eu am certificat medico-legal, adică adeverinţă medicală. Vă rog frumos să recitiți legea, apoi să veniţi aici să ne ţineţi lecţii de morală. Dictatura USR PLUS!”, a spus Daniel Ghiţă.

„Pe toate prospectele măştilor pe care am încercat să le cumpăr scrie că nu mă protejează, scrie că nu se garantează niciun fel de netransmitere a virusului, dar dacă simbolic fac gestul de a pune mască sunt apreciat ca fiind o persoană care vă respectă.”, a declarat Florin Puşcaşu, AUR.

„Din păcate, văd că nivelul de respect în Camera Deputaților este unul foarte jos. Oricât de mult o să încercați să ne intimidați, sau să mă intimidați pe mine, nu o să reușiți.”, a conchis Cristina Prună.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă, după scandalul din Parlament: „Îmi voi lua inclusiv permis de port-armă şi o să solicit pază non-stop”