Un nou scandal în SĂNĂTATE. Corpul de control de la Casa de Asigurări de Sănătate face verificări la Institutul Matei Balş

Un nou scandal a izbucnit în sănătate. Corpul de Control de la Casa de Asigurări de Sănătate va face verificări la inistitutul Matei Balş. Totul după ce în presă au apărut declaraţii grave despre celebrul medic Adrian Streinu Cercel.

18 iun. 2018, 13:36
Un nou scandal în SĂNĂTATE. Corpul de control de la Casa de Asigurări de Sănătate face verificări la Institutul Matei Balş

Rise Project a publicat un articol în care spune că există o metodă sistematică de fraudare a asigurărilor de sănătate. Fostul ministru al Sănătăţii ar fi fost implicat. Nicolae Bănicioiu s-a internat cu o problemă de sănătate, însă în acte apărea mult mai bolnav în momentul în care a ieşit din spital.

Potrivit România TV, actualul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea spune că ştie despre această situaţie prin care se fraudează bugetul statului şi că cei de la Casa Naţională de Asigurări vor trimite un corp de cotrol la Spitalul Matei Balş pentru a se verifica şi a se stabili cu exactitate ce se întâmplă acolo.

„Statul plăteşte spitalelor care furnizează servicii medicale un tarif fix. Exste un tarif de spitalizare pe diverse categorii de spitale plus indicele de complexitate. Acest indice de complexitate diferă de la un spital la altul. E adevărat, sunt spitale care pun diagnostice suplimentare pentru a mări acest indice de complexitate spre a mări finanţarea pe care o primesc ulteriotr de la casa de Asigurări”, a spus Sorina Pintea la România TV.