UN NOU SCANDAL ÎN SISTEMUL DE SĂNĂTATE. Bărbat cu arsuri grave pe corp, refuzat de toate spitalele din Bucureşti

Un nou caz scandalos în Sănătate. Timp de mai multe ore, un pacient cu arsuri nu a avut loc la niciun spital de Arşi din România. Ministerul Sănătăţii a refuzat transferul lui de la Târgovişte.

29 sept. 2016, 12:23
UN NOU SCANDAL ÎN SISTEMUL DE SĂNĂTATE. Bărbat cu arsuri grave pe corp, refuzat de toate spitalele din Bucureşti

Situaţie disperată pentru un pacient de la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Omul a fost internat cu arsuri pe aproape 40 % din suprafaţa corpului. Medicii au cerut să fie transferat la un spital din Bucureşti, însă Ministerul Sănătăţii ar fi anunţat că nu au locuri pentru el într-un alt spital.

„Din fişa de la ambulanţă a fost condirmat faptul că, înainte de a ajunge pacientul la noi, ISU a solicitat ministerul pentru a i se găsi un loc pentru a fi internat într-o clinică de arşi. Ministerul Sănătăţii ne-a anunţat că la momentul respectiv nu era niciun loc disponibil în niciun spital din ţară pentru pacient. A suferit arsuri pe aproximativ 40 % din corp, pe gât, pe cap, pe faţă, pe membre, pe toracele anterior şi posterior şi pe membrele inferioare. Este într-o stare gravă”, a declarat Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Potrivit targovistenews.ro, bărbatul, de fel din Prahova, muncea cu ziua la nişte fermieri din Dâmboviţa când s-a autoincendiat. Cel pentru care lucra a sărit să-l salveze şi a suferit şi el numeroase arsuri pe mâini.