Un nou scandal zguduie folclorul românesc! Niculina Stoican reacționează după de a fost dată în judecată de Constantin Enceanu: „Ce să mai spun?”

Prima reacție a Niculinei Stoican după ce a fost dată în judecată de colegul de breaslă, Constantin Enceanu. Iată de la ce a pornit întreaga problemă.

17 aug. 2023, 17:13
Un nou scandal zguduie folclorul românesc! Niculina Stoican reacționează după de a fost dată în judecată de Constantin Enceanu: „Ce să mai spun?”
Un nou scandal zguduie folclorul românesc! Niculina Stoican reacționează după de a fost dată în judecată de Constantin Enceanu: „Ce să mai spun?”

Folclorul românesc este din nou zguduit de un scandal. De această dată, personajele principale sunt Niculina Stoican și Constantin Engeanu, care au împărțit lumina reflectoarelor atât pe scenă, cât și la Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, din Craiova.

Citește și: Niculina Stoican nu a fost invitată la Festivalului Petrică Mîțu Stoian. Artista reacționează: „Ce a simțit sufletul meu”

În prezent, Niculina Stoican, cea care ocupă și funcția de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, s-a trezit chemată în instanță. Cel care i-a adus problemele pe cap este chiar Constantin Enceanu, care a decis să o dea în judecată.

Totul a pornit de la faptul că artistul reclamă faptul că nu a fost promovat în funcție de mai bine de 18 ani, cu toate că se consideră unul dintre cei mai talentați artiști din muzica populară. Din această cauză, a hotărât să o dea în judecată pe colega sa Niculina Stoican.

El țintește să recupereze banii pe care i-ar fi câștigat dacă, conform meritelor sale, ar fi fost avansat potrivit legilor din Codul Muncii la gradul profesional 1A, reprezentând cel mai înalt grad pe care artistul l-ar fi putut obține. Totuși, acesta susține că nu banii sunt cei mai importanți, ci recunoașterea talentului său și a meritelor.

Pe de altă parte, este foarte adevărat că suma pe care ar putea să o câștige pentru perioada respectivă este una semnificativă, dat fiind că este pusă în discuție o perioadă destul de lungă. Dacă instanța îi va da dreptate interpretului, atunci Niculina Stoican, deci Ansamblul Maria Tănase, va trebui să îl pună în drepturi.

Ba mai mult, artistul se declară nemulțumit și de faptul că alți colegi ai ansamblului au fost promovați înaintea lui. Asta deși la capitolul valoare, succes sau reușite, nici măcar nu se pot compara.

„Așteptăm decizia instanței. Eu de 18 ani nu am mai fost avansat, pe ultima treaptă. Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul meu. Fără lipsă de modestie, mă consider unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din țară. Alții nu sunt, poate, de valoarea mea, dar au fost promovați”, a spus Constantin Enceanu conform Cancan.

Niculina Stoican a reacționat în scandalul în care s-a trezit peste noapte implicată.

“Dacă el a ales această cale, ce să mai spun? Aștept decizia instanței”, a spus aceasta pentru Fanatik.

Niculina Stoican consideră că, dacă maestrul Enceanu a ales această cale, orice comentariu este de prisos. Și nu are de făcut decât să se conformeze și să lasă instanța să decidă. În altă ordine de idei, Niculina Stoican are o perioadă aglomerată prin Tribunale, ea fiind în plin proces și cu artista Olguța Berbec, cea care o acuză că și-ar fi însușit piese de-ale sale.

Citește și: Ce i s-a întâmplat lui Constantin Enceanu atunci când a cântat în memoria lui Petrică Mîțu Stoian: „E dureros să cânți pentru un prieten de suflet care nu mai e”