Un nou scandal zguduie folclorul românesc! Niculina Stoican reacționează după de a fost dată în judecată de Constantin Enceanu: „Ce să mai spun?”

Prima reacție a Niculinei Stoican după ce a fost dată în judecată de colegul de breaslă, Constantin Enceanu. Iată de la ce a pornit întreaga problemă.
Alina Costache
17 aug. 2023, 17:13
Un nou scandal zguduie folclorul românesc! Niculina Stoican reacționează după de a fost dată în judecată de Constantin Enceanu: „Ce să mai spun?”
Un nou scandal zguduie folclorul românesc! Niculina Stoican reacționează după de a fost dată în judecată de Constantin Enceanu: „Ce să mai spun?”

Folclorul românesc este din nou zguduit de un scandal. De această dată, personajele principale sunt Niculina Stoican și Constantin Engeanu, care au împărțit lumina reflectoarelor atât pe scenă, cât și la Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, din Craiova.

Citește și: Niculina Stoican nu a fost invitată la Festivalului Petrică Mîțu Stoian. Artista reacționează: „Ce a simțit sufletul meu”

În prezent, Niculina Stoican, cea care ocupă și funcția de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, s-a trezit chemată în instanță. Cel care i-a adus problemele pe cap este chiar Constantin Enceanu, care a decis să o dea în judecată.

Totul a pornit de la faptul că artistul reclamă faptul că nu a fost promovat în funcție de mai bine de 18 ani, cu toate că se consideră unul dintre cei mai talentați artiști din muzica populară. Din această cauză, a hotărât să o dea în judecată pe colega sa Niculina Stoican.

El țintește să recupereze banii pe care i-ar fi câștigat dacă, conform meritelor sale, ar fi fost avansat potrivit legilor din Codul Muncii la gradul profesional 1A, reprezentând cel mai înalt grad pe care artistul l-ar fi putut obține. Totuși, acesta susține că nu banii sunt cei mai importanți, ci recunoașterea talentului său și a meritelor.

Pe de altă parte, este foarte adevărat că suma pe care ar putea să o câștige pentru perioada respectivă este una semnificativă, dat fiind că este pusă în discuție o perioadă destul de lungă. Dacă instanța îi va da dreptate interpretului, atunci Niculina Stoican, deci Ansamblul Maria Tănase, va trebui să îl pună în drepturi.

Ba mai mult, artistul se declară nemulțumit și de faptul că alți colegi ai ansamblului au fost promovați înaintea lui. Asta deși la capitolul valoare, succes sau reușite, nici măcar nu se pot compara.

„Așteptăm decizia instanței. Eu de 18 ani nu am mai fost avansat, pe ultima treaptă. Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul meu. Fără lipsă de modestie, mă consider unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din țară. Alții nu sunt, poate, de valoarea mea, dar au fost promovați”, a spus Constantin Enceanu conform Cancan.

Niculina Stoican a reacționat în scandalul în care s-a trezit peste noapte implicată.

“Dacă el a ales această cale, ce să mai spun? Aștept decizia instanței”, a spus aceasta pentru Fanatik.

Niculina Stoican consideră că, dacă maestrul Enceanu a ales această cale, orice comentariu este de prisos. Și nu are de făcut decât să se conformeze și să lasă instanța să decidă. În altă ordine de idei, Niculina Stoican are o perioadă aglomerată prin Tribunale, ea fiind în plin proces și cu artista Olguța Berbec, cea care o acuză că și-ar fi însușit piese de-ale sale.

Citește și: Ce i s-a întâmplat lui Constantin Enceanu atunci când a cântat în memoria lui Petrică Mîțu Stoian: „E dureros să cânți pentru un prieten de suflet care nu mai e”

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care au APARTAMENTE. Klaus Iohannis a semnat decretul astăzi, 30 MAI
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Decizie majoră pentru șoferii din România! Ce se întâmplă cu punctul de amendă
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Socialism „pe pâine” în școlile românești. 78% dintre liceeni sunt deja de stânga
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Data la care intră alocațiile în luna iunie: Cu cât au crescut acestea în 2024 și care sunt condițiile pentru acordarea alocațiilor
Capital.ro
Vouchere pentru proprietarii de TERENURI. Se dau chiar și 20.000 DE EURO de persoană
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'