Un nou semn de circulație îi pune în dificultate pe șoferi. Ce semnifică acest indicator rutier și unde poate fi întâlnit

Un nou semn de circulație le dă bătăi de cap șoferilor. Iată ce semnificație are și unde poate fi întâlnit. Conducătorii auto trebuie să fie atenți, pentru a evita accidentele și sancțiunie.
Filip Stan
14 sept. 2024, 16:29
Un nou semn de circulație îi pune în dificultate pe șoferi. Ce semnifică acest indicator rutier și unde poate fi întâlnit
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu respectă acest semn de circulație

Acest semn de circulație, alb-negru, cu o mașină tăiată în două și patru persoane, nu trebuie ignorat. Cu toate astea, puțini cunosc adevărata semnificație a indicatorului.

Citește și: Când trebuie să treci de la cauciucurile de vară la cele de iarnă. Amenzile pentru nerespectarea legii sunt uriașe. Temperaturile scad drastic din luna octombrie

Foarte puțini șoferi români știu ce înseamnă acest indicator rutier, dar momentan acest lucru este necesar doar dacă tranzitează sau vizitează Germania. În această țară indicatorul rutier este prezent de mai bine de trei ani, dar chiar și așa nu toți cetățenii s-au familiarizat cu el.

Cei care nu respectă acest semn de circulație riscă amenzi severe. Ce semnificația are acest indicator? Ei bine, dacă vă aflați în căutarea unui loc de parcare și găsiți unul liber, dar vedeți acest semn, este indicat să îl evitați pentru că este destinat numai mașinilor de tip car-sharing.

Citește și: Codul Rutier 2024. Gestul care atrage amenzi de aproape 1.000 de lei. La ce trebuie să fie atenți șoferii atunci când sunt în trafic

Amenzi pentru șoferii care fac acest lucru

Spălarea mașinii în fața casei, în spatele blocului sau în apropierea unor cursuri de apă continuă să fie o practică comună printre mulți români, însă aceasta poate atrage amenzi substanțiale, în conformitate cu legislația în vigoare. Deși poate părea o soluție rapidă și economică, spălarea mașinii în astfel de condiții vine cu riscuri legale semnificative, care sunt reglementate prin legi ce interzic poluarea mediului.

Legislația românească interzice deversarea apelor uzate în sol, o măsură instituită încă din 1996 prin Legea nr. 107/1996. Apele uzate rezultate din activități casnice, inclusiv spălarea mașinilor, sunt considerate periculoase din cauza substanțelor chimice pe care le conțin. Aceste reziduuri pot modifica proprietățile fizice ale apei și pot polua mediul înconjurător. Printre aceste substanțe se numără uleiul de motor, antigelul și hidrocarburile, toate periculoase pentru sol și apa freatică.

Mai multe autorități locale din România, inclusiv în București, au adoptat reglementări stricte pentru a combate această problemă de poluare. Consiliul General al Municipiului București a implementat, în 2010, Hotărârea nr. 120/2010, care interzice în mod explicit spălarea mașinilor în spații publice sau pe spații verzi. Conform Articolului 27 (2-c) din această hotărâre, persoanelor fizice și juridice le este interzisă deversarea apelor uzate, inclusiv cele provenite din spălarea mașinilor, pe sol.

Nerespectarea acestei prevederi poate atrage sancțiuni semnificative, care variază între 200 și 500 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge la 1.000 de lei pentru firme. Aceste sume sunt de zece ori mai mari decât costul obișnuit al unei spălări rapide la o spălătorie self-service, ceea ce face din spălarea legală a mașinii o opțiune mult mai avantajoasă.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de sâmbătă, 3 mai, carnea pe care românii se bat s-o cumpere. Are prețuri excelente și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
Playtech.ro
Moneda din România anilor ’90 pe care se cer 44.000 de lei. Preţul este pe bucată
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
BREAKING | Cutremur de 7,4 grade magnitudine. Oamenii sunt in alertă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Lovitură imensă pentru George Simion. Ce spune Călin Georgescu despre liderul AUR
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare