Un nou termen, cu o nouă judecătoare, în procesul lui Vlad Pascu. Procesul ar putea continua cu concluziile pe fond

Un nou termen în dosarul accidentului de la 2 Mai, în care Vlad Pascu este judecat după ce, aflându-se sub influenţa drogurilor, a provocat un accident soldat cu uciderea a doi tineri, a fost programat, joi, la Judecătoria Mangalia.
Mircea Filipescu
23 mai 2024, 11:07
Un nou termen, cu o nouă judecătoare, în procesul lui Vlad Pascu. Procesul ar putea continua cu concluziile pe fond

Dosarul a fost preluat de o nouă judecătoare, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu, cea căreia îi fusese repartizat iniţial şi care a fost criticată pentru numeroasele gafe făcute în timpul procesului, a fost recuzată şi transferată la altă instanţă.

Apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a fost întrebat de jurnalişti la intrarea în Judecătoria Mangalia dacă solicită achitarea clientului său la acest termen.

„Noi suntem pregătiţi pentru concluzii pe fond astăzi. Nu ai cum să ceri achitare într-o procedură simplificată. Asta voi explica instanţei de judecată” a declarat avocatul.

El a mai fost întrebat dacă acest proces va fi reluat de la zero. „Sincer, nu”, a răspuns Adrian Bendeac.

Întrebat dacă şi noua judecătoare din dosar va accepta cererea de procedură simplificată, Adrian Bendeac a răspuns: „Opinia mea este constantă cu cea a practicii judiciare şi a doctrinei, în sensul în care această procedură, din momentul în care a fost admisă, are un caracter irevocabil. Deci nu mai poate să fie pusă în discuţie şi nici nu se poate reveni asupra ei”.

El a mai fost întrebat dacă şi moral este în regulă cu această decizie. „Eu sunt avocat, lucrez cu instituţiile. Să ştiţi că procedura simplificată este pentru toată lumea, atâta timp cât dispoziţiile legale permit o astfel de procedură, iar procedura presupune că în momentul în care este admisă o astfel de recunoaştere, beneficiezi în mod automat prin dispoziţia legii de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, nu ştiu dacă este moral sau nu. Aşa a apreciat legiuitorul”, a precizat apărătorul lui Vlad Pascu.

Citeşte şi: Judecătoarea din cazul lui Vlad Pascu, mutată la Constanţa. Ce se întâmplă cu dosarul „2 Mai”

În ceea ce priveşte pedeapsa maximă în cazul clientului său, avocatul a declarat: „Este pedeapsa prevăzută de lege pentru fiecare infracţiune. În această situaţie a unui concurs de patru infracţiuni, calculul aritmetic este pedeapsa cea mai mare plus o treime din celelalte pedepse. Nu am făcut un calcul în sensul ăsta, este un atribut exclusiv al preşedintelui instanţei. Întotdeauna există un minim şi un maxim. Sunt angajatul clientului meu şi vorbesc pentru el şi înţeleg să-mi fac această apărare în instanţă. Ceea ce vă spun eu că noi, ca şi avocaţi, nu am solicitat niciodată pedeapsa X sau pedeapsa Y. Ceea ce face apărarea poate solicita ca pedeapsa să fie orientată spre minim, spre maxim, spre mediu, este atributul exclusiv al judecătorului să pronunţe o astfel de pedeapsă în limitele prevăzute de lege”, a explicat Adrian Bendeac.

El a precizat că a insistat de multe ori ca Vlad Pascu să fie adus în sala de judecată.

„Personal am insistat de multe ori să fie adus în sala de judecată. Pentru că aşa mi se pare firesc, să fie în sală, pentru că aşa cum şi noi participăm nemijlocit în sala de judecată şi avem posibilitatea de a lua contact direct cu judecătorul, cu probele şi cu tot ceea ce se întâmplă în sala de judecată, cred că e benefic”, a afirmat avocatul.

La acest termen este aşteptat şi Vlad Pascu. Ar fi pentru prima oară în cadrul acestui proces când Pascu s-ar afla în sala de judecată, intervenţiile sale având loc până acum prin videoconferinţă.

Tatăl lui Sebastian, tânărul mort în accidentul rutier de la 2 Mai, a fost întrebat, joi, ce speranţe are cu noua judecătoare în acest dosar.

„Vreau doar să se facă dreptate, nu vreau nimic altceva. Cred că o să se schimbe încadrarea. Am vorbit cu avocaţii şi vom cere schimbarea încadrării juridice”, a afirmat bărbatul.

El crede că Vlad Pascu va veni la acest termen la Judecătoria Mangalia şi a a adăugat că vrea să vadă dacă el regretă fapta, precizând că nu crede acest lucru.

De asemenea, tatăl lui Sebastian a avut un mesaj şi pentru tatăl lui Vlad Pascu: „Să vină la mormântul băiatului meu”.

Familia lui Sebastian şi prietenii săi au venit la acest termen cu un tricou alb pe care se află poza tânărului, iar sub aceasta este trecut mesajul: „Îţi vom face dreptate”.

Citeşte şi: Sentința în cazul Raisa se amână: Parchetul cere pedeapsă cu executare pentru polițistul care a ucis-o pe trecerea de pietoni, avocatul familiei a solicitat despăgubiri de 6 mil. euro

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 17 iunie 2024, produsele pe care românii le adoră. Se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, turnat de Traian Băsescu. Adrian Năstase a spus totul
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
StirileBZI
Se interzic telefoanele mobile! Unde exact se aplică în România
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Femeie din Missouri eliberată după 43 de ani de închisoare pe nedrept
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?