Procesul în care Liviu Dragnea e acuzat de instigare la abuz în serviciu se reia de la zero

Procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman se va relua de la zero. Decizia a fost luată marţi de ÎCCJ. 

05 sept. 2017, 05:59
Procesul în care Liviu Dragnea e acuzat de instigare la abuz în serviciu se reia de la zero

Motivul pentru care procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman se va relua este că unul dintre magistraţi, judecătoarea Anamaria Dascălu, se va pensiona, transmite România TVJudecătoarea Anamaria Dascălua fost înlocuită de Constantin Epure.

„Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiaşi cu cei care au participat la administrarea probelor din cursul procesului. Se impune reluarea cercetării judecătoreşti”, a spus, la începutul procesului noul preşedinte al completului de judecată, Constantin Epure, citat de Mediafax. 

Atât avocaţii, cât şi procurorul de şedinţă, au fost de acord cu măsura dispusă de judecător.

Următorul termen de judecată a fost fixat pentru 3 octombrie. 

O decizie similară a fost luată, marţi, de instanţa supremă şi în procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincionoasă. Magistraţii au decis reluarea procesului, iar un nou termen în acest dosar a fost stabilit tot pentru 3 octombrie.   

Acelaşi complet judecă şi procesul fostului vicepremier Gabriel Oprea, fiind de aşteptat ca magistraţii să ia o decizie similară.              

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul organizatiei judetene PSD Teleorman.