Un nou uragan s-a format în Atlantic, forţând NASA să amâne o misiune de aprovizionare spre ISS

O nouă furtună tropicală formată în Oceanul Atlantic, cu numele Nicole, s-a intensificat până la statutul de uragan și se apropie de Bermude cu vânturi maxime de 130 km/h și o viteză de 7 km/h, a anunțat Centrul național de monitorizare a uraganelor din Statele Unite ale Americii (NHC) marți seara, informează agenția EFE.

12 oct. 2016, 09:56
Un nou uragan s-a format în Atlantic, forţând NASA să amâne o misiune de aprovizionare spre ISS

Se așteaptă ca Nicole să ajungă în Bermude miercuri seara și să depășească regiunea joi dimineața. Oamenii de știință de la NHC, cu sediul în Miami, prognozează o „intensificare suplimentară” a furtunii în următoarele ore, ajungând să aibă o forță deosebită miercuri seara, cu vânturi de 178 km/h. Nicole poate provoca ploi abundente și valuri periculoase.

 În acest context, Agenția spațială americană NASA a decis marți să amâne lansarea unei misiuni de aprovizionare spre Stația Spațială Internațională (ISS) de teamă că furtuna tropicală Nicole formată în Oceanul Atlantic ar putea lovi o parte importantă a infrastructurii organizației din Bermude.

Nava spațială orbitală ATK Cygnus, folosită pentru a transporta materiale și provizii pe ISS, avea lansarea programată pentru joi, dar a fost amânată pentru duminică seara cel mai devreme, informează agenția DPA.

Deși lansarea va avea loc în statul american Virginia, o stație de urmărire aflată pe Insulele Bermude oferă un sprijin crucial pentru misiune. „Stația de urmărire din Bermude oferă sprijin în urmărirea, telemetria și încheierea zborului”, a explicat NASA într-un comunicat.

Sâmbătă, agenția spațială americană a difuzat imagini ale Centrului său spațial Kennedy din Florida, după trecerea uraganului Matthew, precizând că prejudiciile cauzate de acesta au fost relativ minore.

În acest sezon de uragane atlantice s-au format 14 furtuni tropicale, dintre care șase au devenit uragane (Alex, Earl, Gaston, Hermine, Mathew și Nicole).