Un nou val de aer rece peste România. Temperaturile vor scădea sub pragul de îngheţ la final de noiembrie. De când revin NINSORILE

Publicat: Marţi, 26 Noiembrie 2019 15:33 // Actualizat: Marţi, 26 Noiembrie 2019 15:33 // Sursa: romaniatv.net

În următoarele zile vremea se va menţine uşor mai caldă faţă de normalul acestei perioadei în toată ţara. De sâmbătă vremea intră într-un proces de răcire când un val de aer rece pătrunde pe teritoriul ţării noastre. Temperaturile maxime se vor apropia de pragul de îngheţ. La munte se anunţă precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Un val de aer rece va intra din weekend în România. Vremea se va răci la început în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului. Procesul de răcire va conduce la maxime apropiate de pragul îngheţului în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zonele montane.

MUNTENIA: Începănd cu data de 30 noiembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade. După 1 decembrie, minimele termice se vor situa, în medie, între 0 și 3 grade.

OLTENIA: Începând cu data de 30 noiembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 7 și 10 grade. Minimele termice se vor situa, în medie,  între -1 grad și 1 grad. 

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi mai mare data de 28 noiembrie.

TRANSILVANIA: În intervalul 30 noiembrie - 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 și 0 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie va fi în creștere începând cu data de 27 noiembrie.

MOLDOVA: Începând cu data de 30 noiembrie și până de Sfântul Nicolae, vremea va fi apropiată de normalul termic al
acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 4 și 7 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între -1 grad și 1 grad.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor în general slabe va fi în creștere începând cu data de 27 noiembrie.

DOBROGEA: În ultima zi din noiembrie, vremea intră într-un proces de răcire. Media temperaturilor maxime va oscila între 8 și 11 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între -1 grad și 1 grad.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi în creștere pe data de 26 noiembrie și temporar pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

LA MUNTE: Începând cu data de 29 noiembrie și în prima săptămână din decembrie, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între -2 și 2 grade.
Minimele termice se vor situa, în medie, între -6 și -2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor în general slabe va fi în creștere începând cu data de 28 noiembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo 1 decembrie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
29 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H