Un nou val de arestări la FIFA. Mai mulţi oficiali au fost reţinuţi la Zurich, pentru corupţie

Descinderi de amploare au avut loc joi dimineaţă la un hotel de lux din Zurich, de unde poliţiştii au reţinut mai mulţi oficiali de top ai FIFA.

03 dec. 2015, 06:37
Un nou val de arestări la FIFA. Mai mulţi oficiali au fost reţinuţi la Zurich, pentru corupţie

Potrivit New York Times, arestările s-au făcut la un hotelul de lux Baur du Lac, din Zurich. Între cei duşi la audieri se numără doi vicepreşedinţi ai forului internațional, hondurianul Alfredo Hawit şi paraguayanul Juan Angel Napout, a anunţat un înalt responsabil al federației.

Hawit este șeful interimar al Confederației Americii de Nord, Centrale și Caraibelor (CONCACAF), în timp ce Napout prezidează Confederația sud-americană de fotbal (CONMEBOL).

Citeşte şi Exclus din fotbal? FIFA pregăteşte suspendarea pe viaţă pentru Michel Platini

Un nou val de arestări în rândul responsabililor FIFA a avut loc joi dimineața în Elveția, fiind reținuți cu această ocazie 12 actuali sau foști oficiali ai forului fotbalistic mondial. Operațiunea a debutat la ora 6.00 dimineața și a vizat, în principal, hotelul Baur au Loc din Zurich, care a fost deja teatrul primului val de arestări, pe 27 mai.

Forul internaţional de fotbal este în mijlocul unui scandal de corupţie major încă din luna mai, atunci când tot în Elveţia au fost reţinuţi 18 foşti şi actuali oficiali FIFA în baza unei anchete începute în Statele Unite.