Un nou val de ger năpraznic va lovi România! Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre când vor reveni ninsorile

Temperaturile din termometre vor scădea foarte mult și vor reveni ninsorile în zilele viitoare. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în România.

18 ian. 2024, 18:28
Un nou val de ger năpraznic va lovi România! Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre când vor reveni ninsorile
Un nou val de ger năpraznic va lovi România!

Un nou val de ger năpraznic va lovi România! Elena Mateescu a dezvăluit că temperaturile din termometre vor fi în următoarele zile cu minus.

Citește și Prognoza meteo. Inversiune termică accentuată, din weekend vine iarnă siberiană peste România

Un nou val de ger năpraznic va lovi România!

Mai mult, directorul ANM a subliniat că în București vor reveni ninsorile, iar stratul de zăpadă  va atinge și 12 centimetri.

„După ziua caldă de astăzi cu 15 grade Celsius la această oră la Oravița, Medgidia, Constanța, 9-10 grade Celsius în Capitală, mâine în special în jumătatea de nord a țării vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade, inclusiv o maximă de 13 grade.

Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est pentru că temperaturile la scara întregii țări, de la valori de 2-14 grade Celsius, 15 grade astăzi, vom vorbi de valori în toată țara de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte”, a anunțat directorul ANM, la Antena3CNN.

Potrivit Elenei Mateescu, duminică dimineață și luni în zonele depresionare din estul Transilvaniei vor fi temperaturi de -15 grade, iar pe litoral temperaturile vor ajunge chiar și la -2 grade.

„Sub aspectul precipitațiilor, de mâine vorbim în special vest, centru, nord și nord-est de precipitații mixte, dar din a doua parte a zilei, acestea se vor transforma predominant în ninsori, iar în zona montană, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, ninsorile vor fi consistente și asociate cu viteze la rafală mai ale pe creste, de peste 70 km/h viscolind ninsoarea”, a mai spus  Elena Mateescu.

De asemenea, șefa ANM a transmis că sâmbătă va ninge în Capitală, unde stratul de zăpadă va atinge 12 centimetri.

„Și în zonele mai joase de relief, vântul va avea intensificări de 40-50 km/h, amplificând senzația de rece.

Inclusiv în Capitală, de mâine noapte ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare iar noaptea de sâmbătă spre duminică preponderent ninsori și valori posibile spre -9.-10 grade Celsius, în noaptea de duminică spre luni”, a mai spus directorul ANM.

Citește și Avertizare „wintercast” de vreme severă. Când începe să ningă în Bucureşti, se va depune strat de zăpadă. Luni, maxime de -5 grade Celsius