Un nou Wuhan? China a pus sub carantină un oraş cu 10 milioane de locuitori, după o nouă explozie a numărului infecţiilor cu COVID-19

După ce la Wuhan, locul de unde a pornit pandemia de coronavirus, viața a revenit la normal, un alt oraș din China intră în carantină.

24 apr. 2020, 05:38
Un nou Wuhan? China a pus sub carantină un oraş cu 10 milioane de locuitori, după o nouă explozie a numărului infecţiilor cu COVID-19

Peste 70 de persoane au fost infectate și alte 4.000 sunt testate în Harbin, oraş cu peste 10 milioane de locuitori, după ce noul coronavirus a fost adus aici de un student întors de la New York.

Oficialii chinezi au interzis adunările și au ordonat comunităților să monitorizeze îndeaproape vizitatorii și vehiculele. Puncte de control au fost instalate la aeroport și în stațiile de tren, pentru a-i verifica pe cei care vin în oraş.

Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei, a devenit astfel în prezent cel mai mare focar de coronavirus din țară.

Citeşte şi Revoluţie în transportul public. China se pregăteşte să introducă un tramvai fără şine şi fără vatman VIDEO

Guvernul de la Beijing a publicat şi o directivă prin care au fost instituite restricții suplimentare care îi vizează pe rezidenți, vizitatori și pe cei care intră în oraș.

Înainte de a intra în orice instituție publică sau complex rezidențial, oamenii trebuie să utilizeze o aplicație aprobată de guvern pentru a demonstra că nu au virusul, după care li se ia temperatura și trebuie să îşi pună mască. Locuitorii trebuie să urmeze măsuri de distanțare socială. Nunțile, înmormântările, spectacolele publice și conferințele sunt interzise.

Vestea vine în condițiile în care China a anunțat joi că doar doi pacienți în stare critică au mai rămas în Wuhan, fostul centru al pandemiei.