Un număr-record de femei au fost alese în Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA

Publicat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 17:05 // Actualizat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 17:05 // Sursa: romaniatv.net

Un număr record de femei sunt aşteptate să câştige locuri în Camera Reprezentanţilor din Congresul american, conform proiecţiilor, după o noapte cu câştiguri masive pentru femeile din întreg spectrul politic american.

Miercuri dimineaţa, proiecţiile CNN arată că 96 de femei au câştigat locuri în Camera Reprezentanţilor, 31 dintre ele fiind nou-venite iar 65 păstrându-şi locurile. Această cifră a depăşit recordul precedent de 85, conform Serviciului de Cercetare a Congresului.

În Senat, proiecţiile CNN arată că 11 femei vor câştiga locuri, două dintre ele fiind candidate noi, în timp ce restul de nouă îşi vor păstra locul. De asemenea, CNN estimează că opt femei vor câştiga cursele de guvernator, informează Agerpres.

În toate categoriile, majoritatea femeilor aparţin Partidului Democrat, 76 dintre potenţialele câştigătoare în Camera Reprezentanţilor fiind democrate iar 11 din Partidul Republican.

Recordul precedent a fost de 85 de femei în cel de-al 114-lea Congres, care a inclus două femei care şi-au dat demisia şi una care a fost aleasă pentru a ocupa un loc vacant, conform Serviciului pentru Cercetarea Congresului.

Citeşte şi ALEGERI SUA 2018: Un proxenet mort de o lună a fost ales cu 60% dintre voturi. Cum a fost posibil

Victoria aşteptată a membrei Partidului Republican din Tennessee, Marsha Blackburn, vine în aceeaşi noapte ca înfrângerea aşteptată a senatoarei democrate din Dakota de Nord, Heidi Heitkamp. În plus, senatoarea democrată din Missouri, Claire McCaskill este aşteptată să nu fie realeasă iar Jack Rosen, candidată din partea democraţilor în Nevada va câştiga, conform proiecţiilor, în faţa republicanului Dean Heller, potrivit Agerpres.

Arizona va avea prima femeie senator indiferent care partid va câştiga. Conform unei analize CNN, efectuată chiar înaintea alegerilor, 256 de femei au câştigat alegerile preliminare pentru Camera Reprezentanţilor şi Senat, un record care a fost la baza victoriilor importante de marţi. Şi aici majoritatea a fost din Partidul Democrat – 197, faţă de 59 de la republicani.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 nov 19:32
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
UNA ZICEA CA TBUIA SA SE MARITE CU UNUL CATALIN SI SA AIBE SI SERVICIU;NORMAL; DAR NU STIE NICI EA DESPRE CE-I VB NICI EL:
07 nov 19:30
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SE SEMNEAZA SCHWEIGEPFLICHT;CA TACI; ADICA ORICE AR FACE ;CAT DE MURDAR AR FI DACA NU FACI TE PEDEPSESTE FARA DOVEZI;INCLUSIV CU ELECTROSOCURI:PENTRU CA A ZIS I-A PRODUS SI ELECTROSOCURI SI A TAIAT:-O SI LA MANA CU NISTE INSTRUMENTE TEHNOLOGICE SECRETE:
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H