Un octogenar a furat 3.000 de obiecte religioase din biserici

Peste 3.000 de obiecte furate din biserici au fost descoperite în locuinţa unui octogenar cu convingeri anticlericale, din Franţa.

08 mart. 2016, 08:19
Un octogenar a furat 3.000 de obiecte religioase din biserici

Potrivit Europe 1, în urma unor percheziţii, la locuinţa octogenarului au fost găsite peste 3.000 de obiecte pe care acesta le furase din biserici. Bărbatul era necredincios şi repudia convingerile religioase.

Potrivit anchetatorilor, octogenarul se unise cu vecina sa cu care participa la furturile de obiecte din lăcasele de cult creştine. Ani de-a rândul, ei au furat obiecte religioase ca statui, icoane, crucifixe, candelabre cu lumânări şi diverse alte obiecte de cult, informează Europe 1. 

Citeşte şi Un primar din Timiş şi-a construit propria biserică în curte, lângă piscină

Când anchetatorii au descins în locuinţa bărbatului, aceasta era plină cu obictele religioase furate din biserici. Până şi la toaletă, pe toţi pereţii erau atârnate crucifixe şi „nu mai rămăsese nici măcar un centimetru pentru a mai atârna ceva”, au spus anchetatorii.

Citeşte şi Un crucifix pe Marte? Descoperirea făcută de roverul Curiosity

Un preot al unei biserici pe care octogenarul şi vecina lui complice o frecventau regulat a remarcat la un moment dat dispariţia regulată a unor obiecte de cult şi a depus plângere la poliţie.

Oamenii legii i-au arestat pe cei doi infractori cu ajutorul unor camere de luat vederi instalate în interiorul bisericii. Obiectele au fost recuperate în cea mai mare parte, iar infractorii au fost puşi în libertate deocamdată şi vor fi aduşi în faţa unui tribunal corecţional.