Un oligarh rus răbufneşte la adresa lui Putin: „Să oprească acest masacru, vă rog”

Un oligarh rus răbufneşte la adresa lui Putin. Omul de afaceri rus Oleg Tinkov a vorbit despre războiul „nebunesc” dus de Moscova în Ucraina. Într-o postare pe contul său de Instagram, a spus că „90% dintre ruși sunt împotriva” războiului.

19 apr. 2022, 22:09
Un oligarh rus răbufneşte la adresa lui Putin: „Să oprească acest masacru, vă rog”

Un oligarh rus răbufneşte la adresa lui Putin.  „Nu văd NICIUN beneficiar al acestui război nebun! Civili și soldați nevinovați mor”. Generalii, treziți din mahmureală, și-au dat seama că au o armată de rahat. Cum poate fi armata bună, dacă totul în țară este un rahat înfundat în nepotism și servilism?”, a scris acesta.

Citeşte şi: Oligarh apropiat de Putin, arestat după o operaţiune specială. Era deghizat în militar

Un oligarh rus răbufneşte la adresa lui Putin

Referindu-se la simbolul „Z”, inscripționat pe vehiculele militare ruse folosite în invazia din Ucraina și preluat de unii civili din Rusia, Tinkov a spus că „desigur, există proști care desenează Z, dar proștii din orice țară sunt 10%. 90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război!”.

Adresându-se „întregului Occident”, Tinkov a îndemnat ca oficialii europeni și americani „să-i ofere lui Putin o cale prin care să-și salveze imaginea, astfel încât să oprească acest masacru. Vă rog, să fiți mai raționali și mai umanitari”.

Postarea lui Tinkov este „cel mai tăios comentariu împotriva războiului, pe care l-am văzut de la un miliardar rus”, scrie Max Seddon de la Financial Times. Tinkov s-ar putea să fie acuzat în temeiul legii „știrilor false” din Rusia, pe fondul represiunii de către Moscova a disidenței împotriva agresiunii militare, scrie Digi 24.

Luna trecută, parlamentul rus a adoptat o lege care impune o pedeapsă de închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea intenționată de știri „false” despre armată și pentru declarațiile împotriva „operațiunii militare” a Rusiei în Ucraina.