Un oltean îşi construieşte OZN: Farfuria zburătoare care va pluti deasupra grădinilor din Perişor VIDEO

OZN făcut in Oltenia. Dacă vreţi să îl vedeţi, trebuie să îl cunoaşteţi pe nea Nicu, un oltean ieşit la pensie care lucrează de ani buni la o farfurie zburătoare. Pentru că pensia e mică, omul a sistat proiectul. Vrea totuşi să-şi vadă opera pe cer aşa că acum lucrează la un ONZ mai mic pe care vrea să-l lanseze la toamnă.

01 mai 2015, 09:06
Un oltean îşi construieşte OZN: Farfuria zburătoare care va pluti deasupra grădinilor din Perişor VIDEO

Nicolae Stăncioiu, din comuna Perişor, este pasionat de mic de aeromodelism. Ideea de a construi un OZN i-a venit în urmă cu 40 de ani, când a citit o carte despre viaţa lui Henri Coandă, informează România TV.

„Vazand o pe coperta marelui savant si el recunoscand ca el a inventat farfuria zburatoare, am zis ca sa ii pastrez memoria. Am facut schitele singur, am proiectat o singur, am realizat-o cu domnul Brabete care m-a ajutat, doar pe baza acestei fotografii”, a spus Nea Nicu. 

Citeşte şi Un sat din Bistriţa a fost VIZITAT DE EXTRATEREŞTRI. „Or fi venit să beie o ţuică…”

Domnul Brabete, vecinul inventatorului, a fost singurul care a crezut în proiectul lui şi l-a ajutat. N-a fost uşor, mai ales că soţia inventatorului nu trebuia să afle nimic.

„Veneam cu ele în portbagaj şi aici le nituiam. Când era ea plecată de acasă strângeam deşeurile”, a spus vecinul inventatorului. Încet, încet, maşinăria a prins formă. Vecinii au început să vorbească pe la colturi şi să pună întrebări. Nea Nicu le-a spus însă doar strictul necesar.

„Eu m-am visat si cred ca exista si extraterestri, pentru ca poate multe nopti n-am dormit sau m-am trezit si ma gandeam cum sa o realizez ca sa mearga bine. Vecinii cand ma vad se mira si ei, unii se inchina, uite si asta ce o vrea sa faca”, a spus Nicolae Stăncioiu. 

Citeşte şi Apariţie fantastică pe cerul unui oraş în miezul zilei: M-am uitat în sus şi am văzut o minge de foc FOTO

Pentru că nu îşi permite să termine farfuria zburătoare, nea Nicu s-a gândit să construiască alta, mult mai mică, dar mai ieftină.

„Picioarele acestei farfurii sunt telescopice, sunt dotate cu senzori si camere de luat vederi pentru a vedea unde aterizeaza cu ea. Pe cea mica nu se va mai putea urca. Nu, aceea va fi pe pilot automat. Cea mica va functiona exact ca aceasta. Este prevazuta cu 8 propulsoare care ii vor asigura stabilitate perfecta in stratosfera”, a explicat Nicolae Stăncioiu. 

Dacă va găsi sprijin financiar, inventatorul spune că la toamnă farfuria zburatoare va zbura deasupra grădinilor din Perişor.