Un om al străzii are cea mai ciudată cerere: „Vă imploră să-l trimiteţi la închisoare”

O scenă emoționantă a avut loc în Marea Britanie luna trecută, unde un om al străzii a cerut instanței să-l trimită la închisoare pentru a scăpa de condițiile dure ale vieții pe străzi în timpul iernii.

05 dec. 2023, 12:00
Un om al străzii are cea mai ciudată cerere: „Vă imploră să-l trimiteţi la închisoare”

Scott Mills, în vârstă de 51 de ani, a decis să încalce în mod deliberat un ordin al instanţei, care îi interzicea, timp de 12 luni de la pronunţare, să fie pe străzi. Într-un act neobișnuit, avocatul lui Mills, James Ashton, a cerut judecătorului să-l trimită la închisoare.

„Vrea să fie trimis la închisoare pentru că alternativa este să fie lăsat pe străzi la sfârșitul lui noiembrie/începutul lui decembrie, când este frig și plouă. Vă imploră să îl trimiteți la închisoare”, a pledat avocatul în fața instanței, potrivit Stiridiaspora.

Scott Mills a fost arestat la casa mamei sale din Whitchurch și adus în fața instanței pentru încălcarea ordinelor anterioare. Având în vedere că Mills era fără adăpost de ceva timp și nu avea unde să meargă, a ales să încalce intenționat ordinul, știind că acest lucru îl va duce în custodia poliției.

Magistrații au decis să impună o pedeapsă de 16 săptămâni de închisoare și o suprataxă de 154 de lire sterline.

Citeşte şi: Probleme pentru românii care vor să plece la muncă în Marea Britanie. Legea prin care englezii vor să scape de imigranţi

Această situație reprezintă o ilustrare dureroasă a realităților dure cu care se confruntă mulți oameni fără adăpost în încercarea de a supraviețui condițiilor aspre ale iernii. Organizațiile de caritate pentru persoanele fără adăpost susțin că sunt frecvente cazurile în care acești oameni aleg să comită infracțiuni pentru a putea fi adăpostiți în închisoare, unde au măcar un acoperiș deasupra capului.

Cercetările efectuate de Queen’s Nursing Institute arată că această practică este destul de comună, cu aproximativ 30% dintre persoanele chestionate recunoscând că au comis infracțiuni minore în speranța de a fi plasate în custodie peste noapte. Aproape o cincime dintre aceștia au evitat eliberarea pe cauțiune sau au comis o infracțiune pentru a primi o pedeapsă privativă de libertate, văzută ca un mijloc de rezolvare a problemelor de locuință.

Cercetările indică, de asemenea, că persoanele care rămân fără adăpost după eliberarea din închisoare au o rată de recidivă mai mare, subliniind complexitatea problemei și necesitatea unor soluții comprehensive pentru persoanele fără adăpost.

Citeşte şi: Ungaria anunţă construcţia unui cartier „stil Dubai” în Budapesta. Investiţie de 6 miliarde de euro din fonduri externe