Un om al străzii a ajuns în INSTANŢĂ. A fost prins pe stradă „fără un motiv întemeiat”

Caz bizar în Londra: un om al străzi, în vârstă de 45 de ani, a fost trimis în judecată după ce a fost prins de autorități pe stradă în timpul carantinei.

12 mai 2020, 18:09
Un om al străzii a ajuns în INSTANŢĂ. A fost prins pe stradă „fără un motiv întemeiat”

Marea Britanie a impus anumite restricții pentru a prevenii răspândirea virusului COVID-19. Astfel, textul de lege prevedea că este ilegal pentru oricine „să iasă în afara locuinței fără un motiv întemeiat”, dar că acest lucru nu se aplică și persoanelor fără locuință, anunţă The Independent.

Marea Britanie rămâne în carantină cel puţin până la 1 iunie. Boris Johnson a anunţat prelungirea restricţiilor

Sultan Monsour, un bărbat fără locuinţă, a fost prins şi a ajuns în fața instanței. Acesta este doar unul dintre procesele intentate unor persoane fără adresă fixă, deși legea spune clar că restricțiile nu li se aplică oamenilor fără adăpost.

Procurorul de caz a explicat că bărbatul fusese văzut de mai multe ori plimbându-se pe străzi, atunci când poliția a intervenit.

„Ofițerul care l-a văzut atunci l-a mai descoperit o dată pe stradă, zece zile mai târziu, pe 5 mai, în zona gării de pe Liverpool Street și și-a pierdut răbdarea”, a spus procurorul.

Cazul a fost repede încheiat. Judecătorul l-a lăsat liber: „Dacă legea spune că interdicția de a părăsi locuința nu se aplică persoanelor fără adăpost, atunci acuzația aceasta nu are niciun sens”.