Un om de afaceri de etnie romă vrea să înfiinţeze o REGIUNE PENTRU ŢIGANI

Publicat: Luni, 01 Iulie 2013 09:18 // Actualizat: Luni, 01 Iulie 2013 09:19 // Sursa: RTV.net

Regionalizarea ar putea căpăta dimensiuni nebănuite. Un fost candidat la preşedinţia României, afaceristul de etnie romă Ninel Potârcă, îşi doreşte o regiune a romilor. Pentru asta, Ninel Potârcă ar vrea să aducă în ţară milioanele de romi care trăiesc acum în străinătate.

Foto: stiri.rol.ro

Ninel Potârcă este revoltat după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Acesta susţine că romii sunt defavorizaţi de instanţele de judecată şi cere înfiinţarea unei regiuni pentru romi, potrivit adevarul.ro.

"Toţi romii, mai devreme sau mai târziu, primesc aceeaşi sentinţă, care nu este dreaptă. O să ne căutăm dreptatea. Poate o să ne declarăm şi noi o zonă, pentru că se tot vorbeşte de regionalizare. Poate mergem la secui şi ne facem o ţară a noastră, ca nu se mai poate. Suntem discriminaţi", a spus Ninel Potârcă.

Omul de afaceri are două propuneri pentru înfiinţarea regiunii: "Poate facem o regiune a romilor în Gorj, în care să aducem 12 milioane de romi din afară sau să plecăm noi din România".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 aug 04:08
...candidat la preşedinţia României, afaceristul de etnie romă Ninel Potârcă, îşi doreşte o regiune a romilor. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
01 iul 15:55
...în care să aducem 12 milioane de romi din afară sau să plecăm noi din România”. See original: Un om de afaceri de etnie romă vrea să înfiinţeze o REGIUNE PENTRU ŢIGANI
...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H