Un operator a murit în timp ce filma o cascadorie pentru serialul „The Forgiving Earth”, produs de BBC şi Netflix

Operatorul britanic Mark Milsome a murit în timp ce filma o cascadorie pentru serialul „The Forgiving Earth”, produs de BBC şi Netflix.

20 nov. 2017, 14:00
Un operator a murit în timp ce filma o cascadorie pentru serialul „The Forgiving Earth”, produs de BBC şi Netflix

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a murit sâmbătă, în timpul unei filmări de noapte, într-o localitate din Ghana. Milsome opera camera de filmat dintr-o maşină, când a fost ucis, scrie news.ro.

În cei treizeci de ani de carieră, Milsome a lucrat ca operator ori asistent în echipe de producţie pentru lungmetraje realizate de Steven Spielberg („Saving Private Ryan”), Mark Forster („Quantum Of Solace”, din franciza James Bond) şi James Marsh (oscarizatul „The Theory Of Everything”).

În televiziune, el a lucrat pentru câteva episoade ale serialelor „Game of Thrones” (HBO) şi „Sherlock” (BBC).

„The Forgiving Earth”, iniţiat intitulat „Black Earth Rising”, este o producţie Netflix, BBC2 şi Drama Republic, coprodusă de Eight Rooks Production. Serialul este un thriller axat pe o familie anglo-americană de culoare.

„Suntem devastaţi de moartea dragului nostru Mark Milsome – operator şi, recent, director de imagine”, a declarat pentru Screen Daily agenta lui, Sarah Prince. „Mark a fost unul dintre cei mai talentaţi, amabili şi drăguţi cameramani. Un domn blând, mereu optimist, cu care îţi făcea plăcere să lucrezi”.

BBC a transmis într-un comunicat: „Suntem şocaţi şi întristaţi de aceste veşti groaznice. Mark Milsome era un talent şi foarte respectat de colegi. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui Mark şi prietenii lui în aceste momente incredibil de dificile”.

O investigaţie este în desfăşurare, pentru că, după cum a spus Prince, „avem nevoie de toate răspunsurile” legat de această tragedie.